NAKON 35 METARA ISPOD ZEMLJE, MNOGI SU IZAŠLI ZDRAVIJI: HAYAT.BA U POSJETI DOLINI PIRAMIDA U VISOKOM

 

Tragom pozitivnih priča posjetili smo kompleks Ravne u Visokom koji se nalazi u sklopu Bosanske doline piramida. Domaćin portala Hayat.ba bio je dr. Semir Osmanagić, osnivač Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca.

Piramide i prahistorijske podzemne tunele u Visokom već godinama obilaze brojni turisti iz BiH, regiona i svijeta. Tokom naše posjete sreli smo, između ostalih, porodice iz Beograda, Novog Pazara, ali i goste iz američkog St. Louisa.

Nekima je ovo prva posjeta kompleksu Ravne, dok mnogi se vraćaju po nekoliko puta kako bi uživali u svim arheološko-turističkim lokacijama u Bosanskoj dolini piramida.

Hayat

Ipak, tuneli Ravne su najposjećenija lokacija s obzirom na brojna svjedočenja ljudi, kako su zrak i energija u tunelima – ljekoviti.

U društvu dr. Semira Osmanagića ušli smo u osvijetljene tunele, 35 metara ispod zemlje u Bosanskoj dolini piramida, kako biso otkrili njihove ljekovite moći. Inače, ispod navećih i najstarijih piramida na svijetu pruža se ogromna mreža prahistorijskih podzemnih tunela.

  • Starost tunela je nevjerovatna, 30.000 godina i u potpunosti redefinišu – ono što smo znali o drevnoj prošlosti – započinje misterioznu priču o labirintu dr. Osmanagić dok sjedi u „sobi za liječenje“ pored megakeramičkog bloka K-2 – posebnog energetskog mjesta, idealnog za meditaciju i liječenje.
Hayat

TEMPERATURA ZRAKA U TUNELIMA JE UVIJEK ISTA

Kaže da je do sada, neprofitna, nevladina Fondacija Arheološki park: Bosanska piramida sunca pronašla ulaze u šest takvih podzemnih tunela, koje su nazvali: tuneli Ravne, Ravne 2, Ravne 3, Ravne 4, Ljekoviti tuneli, te KTK tuneli.

Hayat
  • Upravo ovi Ravne tuneli najveća su atrakcija našeg kompleksa. Do sada smo očistili 2.250 metara ovih tunela, podgradili iz zaštitnom podgradom koje mijenjamo svake tri godine. Uslovi u ovim tunelima su nešto unikatno. Temperatura je uvijek ista, između 12 i 13 stepeni Celzijusa, vlaga je visoka 84 posto. Nema štetnih ili otrovnih plinova. Diše se izvanredno, a prosječnost kisika je upravo idealan između 20 i 20,9 posto. Nema ugljičnog dioksida, ugljičnog monoksida i ostalih štetnih plinova.
Hayat
  • Ono što se osjeća ovdje, to je kao da se kreće ovaj zrak i zbilja, kada prolazite kroz ovaj pravi labirint, mrežu tunela, prolaza, raskršća, komora, odnosno pet prostorija i podzemnih jezera, dišete bolje nego pto je vani slučaj. To je nelogično jer kada ulazimo u rudnike, već nakon 30 ili  50 metara treba nam dodatni kisik, a ovdje ne. To što je nelogično zapravo nas ne čudi, ništa u ovoj našoj BiH nije logično, pa ni to. Ali, ovdje govorimo o beneficijama – kaže dr. Osmanagić za Hayat.ba.
Hayat

U TUNELIMA RAVNE JE POTPUNO ODSUSTVO LOŠIH ZRAČENJA

  • Samo u ovoj 2021. godini imali smo stotine ljekovitih svjedočanstava, naših posjetilaca iz BiH, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Hrvatske i ostalih zemalja. U proteklih 15-ak godina, riječ je o cifri od nekoliko hiljada ljudi. Šta se zaprvo ovdje dešava? Sve ono što radimo ovdje, radimo uz pomoć naših naučnih instrumenata, dakle mi mjerimo energetske fenomene. Ovdje imamo devet elemanata koji formiraju ovaj prostor ispod zemlje, kao najzaštićeniji i najzdraviji na planeti. Prvih pet elemenata je odsustvo svih loših zračenja. Mi kao civilizacija živimo na površini zemlje, a na toj površini u nas udaraju kosmička zračenja, a neka od tih zračenja su štetna. Ovdje, govori dr. Osmanagić za Hayat.ba, 35 metara ispod nivoa zemlje, tih štetnih kosmičkih zračenja nema. Broj dva, prirodna radioaktivnost, ona dolazi ispod zemlje, na pojedinim mjestima ona je intenzivna i to su također neprijatelji za naš organizam. Ovdje je odsustvo takvog lošeg prirodnog radioaktivnog zračenja i to redovno mjerimo našim Gajgerovim brojačem. Broj tri, geopatogena zračenja – to su zračenja koja uzrokuju podzemni vodeni tokovi, to su negativne energije, zatim tzv. Hartmanova, Karijeva i Šnajderova raskršća ispod zemlje.
Hayat
  • Broj četiri, ovdje je odsustvo signala za mobitel. Kada smo vani gdje imamo pristup tim signalima, to su jako loše frekvencije, ako držimo mobitel na uhu duže vremena, on prži moždane ćelije. U tunelima Ravne je potpuno odsustvo tih loših zračenja. Broj pet, signal za internet, wi-fi, ovdje ga nema. Dakle, pet loših zračenja, ovdje su potpuno odsutni, što znači, da naš organizam po prvi put u životu ima situacije da ćelije organizma nemaju neprijatelja. One mogu započeti svoj posao, a šta je njihov posao? Da rješavaju probleme u organizmu i da započnu proces regeneracije. To nije sve. Imamo prisutna četiri različita energetska fenomena koja nose velike beneficije za naš organizam.
Hayat

ULASKOM U TUNEL ORGANIZAM SE VRAĆA U BALANS

  • Naš briljantni um Nikola Tesla je prije 123 godine zaključio da naša planeta rezonira, oscilira otprilike na 8 Hz, austrijanac Von Schumann prije 50 godina je izmjerio 7.83 Hz, to je ujedno frekvencija našeg mozga, dakle to je ujedno frekvencija našeg mozga. Naš mozak ima istu oscilaciju kao naša planeta. Tako je bilo sve do 90-ih, a nakon toga, eksplozivan rast naših tehnologija, kompjuteri, laptopi, mikrovalna, televizori, mobilni telefoni, satelitske antene, stvaraju toliko lošeg elektromagnetizma, on mora negdje otići, ide u jonosferu, vrši pritisak nad našu planetu i ona počinje da oscilira na višoj frekvenciji, 12, 15, 18 Hz. Sad imamo situaciju, naš mozak još uvijek 7.83, vani u Sarajevu, Beogradu, Minhenu, 12, 15, 20. Ova razlika u frekvencijama znači tenziju, znači stres. Uđete u tunele, ista frekvencija kao frekvencija mozga, 7.83, i naš mozak, moždani valovi, čitav organizam se vraća u balans.

NEGATIVNI JONI

  • Negativni joni ili anioni su višak elektrona u atomima ili molekulama. Šta oni rade? Oni se povezuju s prašinom, postaju teški, padaju na zemlju i čiste nam vazduh od prašine. Povezuju se sa čađi, čiste nam zrak, sa smogom, sa sumporom, sa duhanskim dimom, sa polenom, ali ne samo to, one povećavaju nivo kisika u našem organizmu, sa više kisika produktivniji su. Zbog čega sportisti vole doći ovdje, jer mogu više da izgaraju na terenu i imaju dodatni atom snage više u odnosu na protivnika. I na koncu, negativni joni čiste organizam od svih mikroba, a mikrobi su: virusi, bakterije, gljivice. Dakle, uđete ovdje, negativni joni vam čiste organizam od svih mikroba.
Hayat

KONCENTRACIJA NEGATIVNIH JONA 50 PUTA VEĆA NEGO NA IGMANU

  • U našim prostorijama, kućama, stanovima, kancelarijama, vrlo niska koncentracija negativnih jona, dvadeset pokubnom centimetru, u gradu 150, na Igmanu 750, na Bjelašnici 950, u tunelima Ravne između 20.000 i 60.000. Pedeset puta veća koncentracija, pedeset puta zdravije. I kad sve ove elemente sklopimo, ko god ima određeni problem započne proces regeneracije organizma i zbog toga bilježimo jako veliki broj svjedočanstava.
Hayat

Dr. Osmanagić napominje da se Fondacija ne bavi liječenjem i ne izdaje zdravstvene garancije.

  • Počeli smo da pratimo ove pojave, snimamo videa i dokumentujemo ih. Sutra kada osnujemo naš centar za prirodnu medicinu, zaposlimo ljekare različitih profila, moći ćemo imati i sistematski medicinski pristup ovom fenomenu. U međuvremenu svakome je otvoren poziv da nas posjeti – poručio je dr. Semir Osmanagić.

PARK RAVNE 2 – JEDAN OD NAJLJEPŠIH NA JUGU EVROPE

Pored spektakularnih podzemnih tunela u Bosanskoj dolini piramida nalazi se najveća piramida svijeta – Bosanska piramida Sunca, sa najstarijim i najkvalitetnijim betonskim blokovima na svijetu, prelijepe terase na piramidi Mjeseca, tumulus u Vratnici – vrlo interesantna vještačka struktura i naravno možda najljepši park na jugu Evrope – park Ravne 2 koji se nalazi u neposrednoj blizini tunela. Također, tu je i vrhunska pješačka staza pod nazivom ‘Piramida’, a start i finish staze je u parku Ravne 2.

Ulaz u tunel se plaća 6 KM, ulaz u park Ravne 2 je besplatan, korištenje brojnih instalacija u parku su besplatne.

Hayat
Hayat

Parking u kompeksu Ravne u Visokom je besplatan!

Hayat

PREDAH UZ BOSANSKU KAFU ILI TRADICIONALNO JELO

Predah od obilaska kompleksa Ravne možete napraviti u nekom od ugostiteljskih objekata koji se nalaze u blizini tunela.

Hayat

Neko će popiti bosansku kafu, smoothie ili prirodni sok, a neko će degustirati različita tradicionalna bosanska jela ili kolače.

Aleja suvenirnica koja se nalazi odmah iznad ulaza u Prahistorijski kompleks tunela Ravne nudi bogatu ponudu raznovrsnih suvenira, ali i preparata i tinktura na bazi ljekovitog bilja.

Hayat

Zanimljivo, dok smo snimali dr. Osmanagića, u kadar je ušao Sunny, oficijelni pas Fondacije te se popeo na megakeramički blok K-2.

Hayat
  • Naime, ispod nas je podzemni vodeni tok, on uvijek znači prisutnost engativne energije, međutim, s obzirom na ovaj blok K-2, on neutralizira loše zračenje, a Sunny je potvrda za to. Poznato je, naime, da psi uvijek idu na izvore pozitivne energije i to na najjaču, najintenzivnije izvore. Sunny dokazuje da ovaj blok neutralizira to negativno zračenje – kazao je dr. Semir Osmanagić u razgovoru za Hayat.ba.

(Ismar Imamović)

Video pogledajte OVDJE.

Atmosferu iz kompleksa Ravne u Visokom pogledajte kroz fotografije…

Hayat
Hayat
Hayat

Leave a Comment