Održan izbor za Miss turizma BiH, najljepšim proglašeni Tanja Karač i Amsal Šorlija

U srijedu je u hotelu Hills u Sarajevu održan najreprezentativniji nacionalni izbor turizma i ljepote, Miss i Mister turizma Bosne i Hercegovine, a ovogodišnji Miss i Mister turizma BiH za Miss svijeta su Tanja Karač i Amsal Šorlija.

Na drugom mjestu su Džejla Mahmutović i Kasim Hasanović, a na trećem Aiša Čorbo i Faruk Čardaković.

Titulu Miss i Mistera fotogeničnosti ponijeli su Jelena Škrbić i David Jovičić. Prema izboru žirija, najsimpatičniji su Maja Ana Kragić i Aziz Avdić.

Finalistice i finalisti iz svih dijelova Bosne i Hercegovine predstavili su se u glamuroznom izdanju, noseći najnovije kolekcije domaćih I stranih brendova, kao i sponzora događaja, među kojima su: Haad, Design by Emina, Granoff, Alma Ras, Unikat Visoko.

Miss i Mister turizma Bosne i Hercegovine, Tanja Karač i Amsal Šorlija predstavljat će našu zemlju na svjetskom izboru naredne godine u Španiji, na Kanarskim otocima.

Ovaj najstariji i najpoznatiji svjetski izbor Miss Tourism World, čije je sjedište u Londonu u Ujedinjenom kraljevstvu, u našu državu dovela je vlasnica licence gospođa Nikolina Poropat, koja je ujedno vlasnica licence i za Republiku Hrvatsku i Sloveniju.

Leave a Comment