ODRŽANA VANREDNA SKUPŠTINA, IMENOVANI NOVI ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA

 

 

Danas je održana vanredna Skupština Fudbalskog kluba Sarajevo. Prva tačka dnevnog reda bila je razrješenje trenutnog Upravnog odbora, te je usvojena ostavka predsjednika Senada Jahića.

Ovim putem FK Sarajevo se zahvaljuje dosadašnjim članovima Upravnog odbora na zajednički ostvarenim rezultatima i sportskim uspjesima.

Uz saglasnost većinskog imaoca glasačkih prava imenovani su i novi članovi Upravnog odbora do aprila 2022. godine. Novi predsjednik Upravnog odbora je dosadašnji član Damir Kasum. Od imenovanja do sada, Kasum je aktivno radio u formiranju fondacije FK Sarajevo koja bi djelovala u okvirima društveno odgovornog rada.

Hajrudin Kapetanović i Elvir Lemeš novi su članovi Upravnog odbora FK Sarajevo. Kapetanović je predsjednik Udruženja Bordo prijatelji, po struci advokat, a u proteklom periodu bio je dio pregovaračkog tima FK Sarajevo u vezi sa zakupom Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

Lemeš proteklih devet godina obnaša funkciju direktora Stanogradnja doo u Sarajevo, a bio je i generalani direktor Senigora.

Na današnjoj sjednici izglasano je i produženje mandata predsjednika Skupštine Valentina Ilievskog naredne četiri godine.

Leave a Comment