OVO NIJE NORMALNO! KILOMETARSKE KOLONE NA GRANICI SA SRBIJOM, BOSANCI MASOVNO IDU NA REVAKCIJACIJU

 

Masovna imunizacija građana Bosne i Hercegovine u Srbiji, i ovog vikenda nastavlja se “punom parom” ako je suditi prema fotografijama koje su našem portalu ustupili čitaoci.

Naime, kako je i vidljivo na fotografijama, velike gužve zabilježene su na graničnom prelazu Uvac, koji se nalazi između Rudog u BiH i Priboja u Srbiji koji je krajnja destinacija za veliki broj bh. građana koji se žele vakcinisati u ovoj zemlji.

Prema informacijama iz centra za vakcinaciju u Priboju danas se očekuje preko 600 Bosanaca i Hercegovaca na revakcinaciji.

Na graničnom prelazu se čeka i po nekoliko sati, obzirom da je velikom broju građana već nastupio i termin za revakcinaciju, što je uz one koji su krenuli po prvu dozu, stvorilo velike gužve na bh. strani granice.

Ipak, kako su rekli, jednom kada se pređe granica čitav proces vakcinacije je veoma brz i sve je brzo gotovo.

Kako je potvrđeno za Hayat.ba, organizacija je odlična i cijeli proces traje desetak minuta.

Foto: Hayat

Podsjećamo, Iz Instituta za javno zdravlje Srbije su ranije potvrdili da je državljanima BiH za vakcinaciju potreban samo lični identifikacijski dokument te da mogu doći na bilo koji punkt u Srbiji.

U Srbiji je moguće vakcinisati se sa nekoliko vrsta vakcina – Pfizer, AstraZeneca, kineske vakcine, Sputnik V, međutim, od mjesta vakcinacije zavisi i koju ćete vakcinu dobiti. Tamo gdje imaju više vrsta na raspolaganju, možete i birati svoju dozu.

Leave a Comment