Petev i Džeko pred duel u Nur Sultanu: Mi smo spremni, idemo na pobjedu

KVALIFIKACIJE ZA SP

Danas u Nur Sultanu održana press-konferencija

Petev i Džeko

FOTO: NSBIH

 

Naš državni tim sutra (15 sati) će u Nur Sultanu odigrati kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2022. Tim povodom danas je na Astana areni održana press–konferencija našeg državnog tima na kojoj su se medijima obratiti selektor naše reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo) i kapiten “Zmajeva” Edin Džeko.

 

Sve zavisi od našeg pristupa

Kazahstanske novinare je zanimalo da li je vještačka podloga prednost za domaći tim na šta je selektor odgovorio:

– Znamo da većina reprezentativaca Kazahstana iz domaćeg šampionata igraj na terenu sa vještačkom travom. Mi smo jučer odradili trening i večeras ćemo i to nam nije bitno. Mi smo spremni, idemo na pobjedu, rekao je selektor “Zmajeva”

Petev je odgovorio i na pitanje o neizdavanju viza za naše igrače.

– Slučaj sa vizama je za nas prošlost. Bitno je da oni koji su ovdje budu spremni. Ja vjerujem u sve njih i smatram da možemo doći do povoljnog rezultata

Prvi strateg “Zmajeva” je još i dodao:

– Sve zavisi od našeg pristupa. Nadam se da sutra protivniku nećemo dopustiti puno prilika. Igrači i ja jedva čekamo utakmicu. Kazahstan je ekipa koja ne odustaje i idu agresivno na svaku loptu, tako da neće biti lako. Sutra moramo biti još bolji nego u Zenici. Moramo biti skoncentrisani tokom čitave utakmice da ispunimo naš cilj, a to je pobjeda.“

Nezgodna reprezentacija

Naš najjači adut Edin Džeko je izjavio:

– U Zenici smo vidjeli da je Kazahstan nezgodna reprezentacija, a vidjeli smo to i kroz ostale njihove rezultate. To je ekipa koja ne smije da se potcijeni i taktički stoje jako dobro. Nije lako probiti tu zonu, ali u prethodnom meču smo stvorili puno prilika. Oni su pokazali da ne odustaju do kraja, ali mi moramo biti efikasniji ovaj put – zaključio je Džeko.

Leave a Comment