Političari iz naše zemlje zabrinuti za SAD: Izgleda da je virus BiH stigao na obale Amerike

 

 

Povodom ovih događaja oglasio se predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić koji je napisao da je ovo pokazatelj šta se dešava kada političari više misle na sebe nego na državu i njene građane.

“Današnji događaji u američkom Kongresu su jasan znak šta se može desiti kada političari više brinu o sebi i svojoj političkoj karijeri nego o državi i građanima, kada ideali ustuknu pred ličnim interesima, kada mržnja i strah nadvladaju razum i razgovor. Izgleda da je virus Bosne i Hercegovine stigao na obale Amerike”, istakao je Hadžikadić.

Reagirao je i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji je objavio da je i on, kao i svi građani Bosne i Hercegovine, sa velikom pažnjom i zabrinutošću pratio dešavanja u prijateljskim Sjedinjenim Američkim Državama.

“Nadam se i vjerujem da će naši prijatelji i najvažniji partneri i saveznici Bosne i Hercegovine smoći snage i mudrosti da tranziciju vlasti provedu na miran način. Ako iko, mi u Bosni i Hercegovini razumijemo značaj mira i stabilnosti i znamo cijenu koja se plaća kada država i njene institucije budu ugrožene, osporene ili izložene nasilju. Siguran sam da će se SAD uspješno iznijeti sa trenutnim stanjem i nastaviti biti oslonac drugim državama koje teže uspostavi istinskog demokratskog, građanskog društva, poput Bosne i Hercegovine”, naveo je Nikšić.

Podsjećamo, sinoć su pristalice odlazećeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa silom pokušali spriječiti brojanje elektorskih glasova u zgradi Kaptola u Washingtonu. U neredima koji su nastupili nakon toga smrtno su stradale četiri osoba, a više ih je ranjeno. Uhapšen je veliki broj Trumpovih pristalica, a Senat je nešto kasnije završio brojanje glasova i proglasio pobjedu Joea Bidena.

Leave a Comment