PREBIO BIH MU OBJE RUKE I NOGE DA SAM GA UHVATIO: MJEŠTANI OGORČENI NAKON SAZNANJA DA IH JE 3 MJESECA POTKRADAO KOMŠIJA

 

M. Č. (22) uhapšen je zbog sumnje da je tokom prva tri mjeseca 2021. godine obio više domaćinstva u beogradskom naselju Ripanj iz kojih je odnosio vrijedne predmete poput slika, muzičkih instrumenata, alata, kućnih aparata, PVC prozora.

 

Osumnjičeni živi u spomenutom naselju, a postoji sumnja da je prilikom obijanja kuća imao saučesnika za kojim policija traga.

  • Sumnja se da je uhapšeni mladić od januara do kraja marta, zajedno sa saučesnikom koji je identifikovan i za kojim se intenzivno traga, obio osam kuća u kojima trenutno niko nije boravio. Sumnja se da je vjerovatno, s obzirom na to da živi u Ripnju, pratio i znao ko ne živi trenutno u kojim kućama. Nekoliko dana bi ih obilazio, a potom sa saučesnikom razbijao prozore i ulazio u kuće – objašnjava izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Dodaje da su nakon ulaska u kuće uzimali sve predmete koje bi mogle da im donesu novac, odnosno da se prodaju za dobre pare.

  • Osumnjičeni se tereti da krao alat, kućne aparate, frezu, umjetničke slike, jednu gitaru, kosilicu, PVC prozore koje bi demontirao… Prilikom pretresa prostorija koje je koristio više ukradenih predmeta je nađeno te će biti vraćeni vlasnicima – rekao je Kurirov sagovornik.

Nakon hapšenja protiv njega će Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Mještani Ripnja koji su prijavljivali obijanjem kuća, ali i komšije koje znaju za obijanje, odahnuli su nakon saznanja da je lopov uhapšen, ali su i zgroženi činjenicom da ih je pljačkao komšija.

  • Neki od nas su sumnjali da je lopov vjerovatno naš mještanin jer su obijane kuće za koje svi znamo da vlasnici rade u inostranstvu. Ali činjenica da je i iz Ripnja ostavlja gorak ukus u ustima. Da sam ga uhvatio prebio bih mu obje ruke i noge – kaže jedan Ripanjac i dodaje da se svi koji rade u inostranstvu trude da imaju sve kad se vrate u zavičaj, a onda dođe neko i sve to rasturi.

Leave a Comment