Sarajevo otputovalo na pripreme u Umag, Marinović računa na veliki broj mladih igrača

 

 

Među njima je i Matthias Fanimo koji je prvi dio priprema propustio zbog povrede, ali njegovo stanje se postepeno poboljšava te bi trebao konkurisati za naredne kontrolne utakmice.

Marinović računa i na veliki broj omladinaca, a osim mlađih prvotimaca iz jesenjeg dijela sezone, među putnicima u Umag su i talentovani golman Muhamed Šahinović, perspektivni veznjaci Faruk Hodžić i Tarik Ramić, novopridošli Dal Varešanović, kao i napadač Kenan Dervišagić koji je prvu polusezonu proveo na posudbi u Rudar Kaknju.

 

Bordo ekipa će u hrvatskom gradiću boraviti od 28. januara do 9. februara gdje će odigrati ukupno tri prijateljske utakmice protiv Domžala (30. januar), Levskog (2. februar) i Triglava (8. februar).

U Umag su otputovali: Kovačević, Džafić, Kanurić, Šahinović, Dupovac, Miličević, Bešić, Adukor, Salčin, Pidro, D. Hodžić, Hebibović, Oremuš, Đokanović, Pejović, F. Hodžić, Ramić, Sušić, Mustedanagić, Varešanović, Jukić, Fanimo, Tatar, Milanović, Velkoski, Handžić, Dervišagić.

Podsjetimo, Sarajevo je prethodno odigralo dvije test utakmice. U prvom pripremnom meču u Ljubuškom savladali su člana Kantonalne liga HNK ekipu Višića rezultatom 2:0, a zatim su u TC Butmir bili bilji od federalnog prvoligaša ekipe kakanjskog Rudara rezultatom 3:0.

Aktuelni šampion drugi dio sezone otvorit će gradskim derbijem na Grbavici protiv Željezničara 27. februara.

Leave a Comment