Šarović uzvratio Dodiku: RS je bolje bez njega

NASTAVAK PREPUCAVANJA

Lider SDS-a odgovorio Dodiku koji je ranije rekao da je Šarović najbolkji dokaz kako međunarodna zajednica putem pravosuđa BiH disciplinuje političare u RS

Mirko Šarović i Milorad Dodik

FOTO: Arhiv

 

Lider SDS-a Mirko Šarović odgovorio je na uvrede upućene od strane predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. Šarović je rekao da je vrijeme da Dodik odgovara na pitanja, te je poručio da je RS bolje bez njega.

Podsjećamo, Dodik je rekao da je Mirko Šarović najbolji dokaz kako međunarodna zajednica, predvođena SAD, putem pravosuđa BiH disciplinuje političare u RS.

Prvi čovjek SDS-a smatra kako je dodikov nastup bio primitavan, te da vokabular ne dolikuje onome ko je izabran kao najodgovorniji ispred RS.

 

Dodik nije RS

– Mislim da ovako nastupa jer RS poistovjećuje sa sobom, a on nije RS. On može govoriti u svoje ime i ne predstavlja cijelu RS. Napad na njega nije napad na RS i kritika njega nije kritika RS već Milorada Dodika. Njega i njega kao predsjednika SNSD-a kao vladajuće stranke. Stalno pominje bošnjačke stranke, muslimane, SDA, Bakira – kao neku vrstu alibija.

Ali, želim podsjetiti da je on s Bakirom i SDA na vlasti 15 godina, tri godine u vlasti i sa njima on vlada i odgovoran je za stanje uz BiH, a ne SDS ili bilo ko drugi – rekao je Šarović.

On otkriva kako je 50.000 ljudi otišlo iz RS, jer su bili nezadovoljni životom. Šarović smatra da je to ništa, kakav će broj odlazaka biti u godini koja nam dolazi.

On je ekspert za krize i haos

– Za taj odlazak nije kriva SDS već vlast. A u toj vlasti on je apsolutni gospodar. Došlo je vrijeme da mora davati odgovore. Navikao je da napada, sada je vrijeme da daje dogovore i da se brani. Imat će prilike da se brani u narednom periodu. On je umjesto te brige o RS vodi brigu o svom opstanku, novom mandatu i sva politika koju provodi je upravo usmjerena na tako nešto.

Svojim izjavama jučer, u nekoliko navrata pomenuo devastaciju Dejtonskog sporazuma spočitavajući SDS-u da nemamo odgovara. Ali, želim da ga podsjetim da je upravo on zbog devastacije Dejetonskog sporazuma prije 15-ak godina u 2005. i 2006. godini, došao na vlast. I sada rješenja za devastaciju nam ne može da ti onaj ko je tu devastaciju učinio.

On je ekspert za krize i haos, a ne rješenja koja bi odgovarala RS. On i njegova politika su najveća prijetnja za opstanak RS. Ta politika prizivanja katastrofa mora da prestane. Bez njega RS će sigurno biti bolje, sa njim biće sve gore – poručio je Šarović.

Leave a Comment