Selektor koji je preporodio bh. Zmajeve dao prvi komentar nakon pobjede

 

Reakcije

Ivica Obrvan je na klupi Zmajeva debitovao s pobjedom nad Austrijom u Bugojnu.

Slavila je BiH prilično ubjedljivo sa 27:21, a Obrvan je bio zadovoljan nakon svega. Posebno je hvalio Benjamina Burića i Hercega.

“Najvažnije je da smo pobijedili jer je to bio veliki cilj da bi kasnije tražili šansu za plasman. Pohvalio bih sve igrače i čestitao im na požrtvovanosti. Odigrali smo fenomenalnu odbranu, a kada imate i ovakvog golmana iza, sve je lakše. Možda nije bilo tečno u napadu zbog važnosti utakmice i rotacija na desnoj strani. U drugom dijelu smo kontrolisali utakmicu i zasluženo slavili”, rekao je na početku Obrvan.

Igrali su Zmajevi posebno dobro u drugom dijelu meča.

“Bili smo raznovrsniji, poslužio nas je šut iz vana od nekih igrača kao što je Herceg, koji su imali ranije manju minutažu. Igrao je malo u grču, ali se poslije oslobodio. Napravili smo razliku i onda kontrolisali meč do kraja”, dodao je selektor i nastavio:

“Drugi dio je bio opušteniji, bez grča, opušteni smo bili i odlično reagirali na njihovu 5-1 odbranu. Mogu biti jako zadovoljan za prvo okupljanje. Odbrane Ahmetaševića su stvarno bile bitne. Prvi put sam ga uživo imao priliku vidjeti. Uz Burića je to sjajan tandem i svjetla je budućnost bh. rukometa na toj poziciji. Burić je po ko zna koji put pokazao klasu.”

U posljednja dva kola BiH igra protiv Njemačke, te opet Austrije.

“Odbijam bilo kakvu pomisao na nekakvu našu veću šansu ako Nijemci dođu s drugom ili trećom postavom. Pokazali su nedavno da imaju pregršt sjajnih igrača. Maksimalno ćemo se fokusirati na Njemačku, ali šta god napravimo to je bonus. Igrat će lagano.”

Leave a Comment