SKAKA NOVOJ GRADONAČELNICI URUČIO KLJUČ GRADA SARAJEVA: OPET DOLAZI VRIJEME PROSPERITETA, POMOZITE MI U TOME

 

Nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić se obratila nakon jednoglasnog izbora i kazala šta će biti njen fokus u narednim godinama mandata.

Na početku se zahvalila na ukazanom povjerenju i kazala da će učiniti sve da ga i opravda.

  • Svi zajedno trebamo podržati savremene i pozitivne tendencije u razvoju grada, prilikom čega ćemo se voditi interesom građana, a ja kao gradonačelnica ću dati svoj puni doprinos. Želim da budemo jedan veliki tim koji radi isključivo u interesu Sarajeva i Bosne i Hercegovine _ rekla je.

Kazala je kako “ljubav prema Sarajevu” treba da bude motiv svakog djelovanja.

  • Voljeti svoj grad, znati i razumjeti njegove potrebe i raditi sve kako bi bio što bolji je naš zadatak – ističe nova gradonačelnica.

 

Dalje govori o značaju i ljepoti Sarajeva.

  • Mi smo dio evropske porodice i ponosni smo na naše ljude, vrijednosti i dokazanu hrabrost. Sarajevo je slobodarski, evropski, kosmpolitski i olimpijski grad. Sarajevo, uprkos svemu, uvijek na kraju izlazi kao pobjednik. Ono je neuništivo. Sarajevo je građansko, antifašističko, slobodarsko – rekla je.

Posebnu pažnju prilikom rukovođenja grada, smatra, treba usmjeriti ka diplomatiji.

  • Trebamo inicirati bolju saradnju s evropskim gradovima. Inicirati bolju saradnju i s bh. gradovima poput Tuzle, Mostara, Zenice, Gradačca… Moramo pokazati da je Sarajevo istinski glavni grad naše države – ističe.

Govoreći o Sarajevu nije mogla, a ne spomenuti njegovu raznolikost i tradiciju.

BENJAMINA KARIĆ ZA HAYAT: NIKADA NE BIH OTIŠLA NEGDJE DRUGO, BIH MI JE DALA SVE

  • Ja ne priznajem, niti podržavam podjele, naša i moja misija je da ujedinimo i da stvaramo nove vrijednosti. U srcu našeg grada već vijekovima egzistiraju džamije, sinagoge, katoličke i pravoslavne crkve. Poštivanje vjerskih i drugih tradicija je duboko ukorijenjeno u biću našeg čovjeka. Vjerujem da opet dolazi vrijeme prosperiteta našeg grada, pomozite mi u tome – zaključila je ona.

Na kraju je kazala da će se potruditi unijeti što više transparentnosti u rad gradske uprave te da će zajedničkim snagama uspjeti u mnogim projektima koji će u konačnici osavremeniti Sarajevo.

Nakon govora dosadašnji gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka joj je uručio Ključ Grada Sarajeva.

 

Leave a Comment