SKANDAL NA PRESSU VLADE MANJEG BH. ENTITETA: SRAMAN ODNOS PREMA MEDIJIMA IZ FEDERACIJE

 

Nakon što je završena zajednička sjednica Vlade RS-a i predstavnika Vlade Republike Srbije, održana je press-konferencija koju je otvorila savjetnica za medija Vlade bh. entiteta RS Danijela Pejić.

Obraćajući se mnogobrojnim novinarima, pa i onima koji imaju sjedišta u Federaciji, ona se na razumijevanju striktno zahvalila medijima koji dolaze iz RS-a, kao da mediji iz Federacije nisu ni prisutni.

To je bilo na početku press-konferencije tokom koje i prije koje su se novinari s Hayata i N1 televizije prijavili za pitanje, što je Pejić sve vrijeme odobravala.

Kada je došlo vrijeme za novinarska pitanja prednost je data kolegama iz Srbije s Tanjunga i RTS-a, a nakon njih pitanje je mogao postaviti kolega s RTRS-a, koji se također ranije prijavio.

Nakon što je kolega s RTRS-a postavio pitanje, Pejić je zaključila press-konferecniju ne dozvoljavajući novinarima Hayata i N1 televzije da postave pitanje.

Tokom press-konferencije čvrsto je obećavala da će dobiti priliku za postavljanje pitanja, pitala je novinarku Hayata šta će pitati i s kojeg je medija?

Kada je pokušala zaključiti press-konferecniju, novinar N1 televizije se pobunio, u čemu ga je podržala novinarka Hayat TV-a, te su praktično nasilu došli do prilike da postave pitanje zbog kojeg je većina novinara i došla na press-konferenciju.

Novinar N1 televizije tokom postavljanja pitanja napomenuo je kako nije fer i jednak odnos prema svim medijima jer, kako je rekao, bilo su prisutni kako regionalni, tako i oni iz Federacije.

(Dženeta Sarić-Kozić)

Leave a Comment