Slavo Kukić razotkrio Čovića i Izetbegovića: Sinoć su održali tajno sijelo, sve su dogovorili. HDZ ima gradonačelnika

 

Akademik Slavo Kukić kazao je danas u programu televizije N1 da su prema njegovim informacijama SDA i HDZ već jučer održali tajni sastanak, na kojem su sve dogovorili.

On je istakao da BH blok zbog toga mora izbjeći da ulazi u koalicije sa SDA i sa HDZ-om.

“Želim vjerovati da će postupiti razumno. Da se neće grliti ni sa bošnjačkim blokom koji vodi SDA ni sa HDZ-om. Već da će biti onakvi kako se predstavljaju – kao opcija za sve Mostarce”, kaže on.

“Ja mislim da SDA i HDZ su se negdje iza kulisa već dogovorili, da je ovo sve predstava za javnost. Ništa od onog što nude iz BH Bloka, nisu spremni prohvatiti iz SDA ni iz HDZ-a prema mojim informacija jučer su imali jedno tajno sjelo, na kojem su dogovrali podjelu plijena. Ova priča s BH blokom SDA-u zapravo treba da svojim biračima proda priču da je pokušala sve da pod isti kišobran dovede mostarske bošnjake. Ali pošto nisu uspjeli, bili su prisiljena da naprave kompromis sa HDZ-om. I SDA i HDZ će učiniti sve da održe status quo, da im niko ne remeti mir”, kaže Kukić.

Na kraju je istakao da će vlast biti ista kao i prethodnih godina.

“Prema tome, ne brinite, bit će vlast u Mostaru ista kao i do sada – SDA i HDZ. Pretpostavljam da će HDZ imati svog gradonačelnika jer Čović operira s Mostarom kao stolnim gradom. Pravit će se određeni ustupci prema SDA, možda na federalnom ili državnom nivou”, zaključio je Kukić.

Leave a Comment