SPAS OD VRUĆINA GRAĐANI SARAJEVA TRAŽE NA BAZENIMA: EVO ŠTA SMO ZABILJEŽILI NA TERMAMA

 

Bazeni su krcati, neki uživaju u sunčanju, a najmlađi se spuštaju niz vodeni tobogan.

Budući da su već nekoliko dana temperature iznad 30 stepeni bh. građani se rashlađuju na popularnim kupalištima. Naravno, u onim gradovima gdje su čiste rijeke, građani koriste prirodne blagodati, a tamo gdje situacija nije takva, bazen je sigurna i izgledna opcija.

Hayat

Tako je u brojnim bh. gradovima, a čini se da je najviše kupača trenutno na ilidžanskoj Termalnoj rivijeri, gdje su slobodnu subotu provodi stotine kupača.

Hayat

Objektiv fotoreportera Hayat.ba zabilježio je da su bazeni krcati, neki uživaju u sunčanju, a najmlađi se spuštaju niz vodeni tobogan. Da koroni na neki način možemo reći „zbogom“ dokaz su i avioni koji sada vrlo često spuštaju se i polaze sa sarajevskom aerodroma.

Hayat

Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 37 °C.

U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko 20, dnevna oko 32 °C.

Hayat

U ponedjeljak, sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu i sjeveru do 26, a dnevna od 32 do 38 °C.

Hayat

U utorak, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 19 do 25, na jugu i sjeveru zemlje do 27, a dnevna 33 do 39 °C.

Hayat

U srijedu, sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 19 do 25, na jugu do 27, a dnevna 32 do 38 °C

Hayat

Video pogledajte OVDJE.

Hayat
Hayat
Hayat

Leave a Comment