STRUJIĆ-HARBIĆ ZA HAYAT: JAVNO NEGIRANJE GENOCIDA JE NAGRAĐENO, IGRAJU SE SA OSJEĆAJIMA BOŠNJAKA

 

Zbog negiranje genocida u Srebrenici burno je ovih dana u Crnoj Gori.

Ne smiruju se reakcije na izjavu crnogorskog ministra prade Vladimira Leposavića koji je izjavio da je spreman priznati da se u Srebrenici dogodio genocid kad se to i nedvosmisleno utvrdi. O ovim temama u Vijestima u 7 razgovarali smo s Kenanom Strujić-Harbić, zastupnicom Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore.

Strujić-Harbić se vratila u decembar prošle godine kada je sadašnji premijer imao izlaganje ekspozea, gdje je jedan poslanika sadašnje pozicije i tada javno negirao genocid, a koji je, kasnije se ispostavilo, nagrađen zbog te rečenice i imenovan za predsjednika Odbora za ljudska i manjinska prava.

  • Toliko koliko su spremni u decembru kao članovi nove vlade i kao članovi parlamentarne većine da govore i da javno kažu da priznaju genocid u Crnoj Gori. Ono što se dalje dešava jeste da smo svjedoci da od decembra do dana današnjeg imamo situaciju u Crnoj Gori da pored pojedinih poslanika koji istupaju javno i govore da se nije desio genocid u Srebrenici, sada su na red došli i pojedini članovi Vlade.

Održavani su i protesti podrške ministru koji negira genocid. Naša gošća je prokomentirala poruke koje se time šalju.

  • Šalju se poruke da ne priznaju međunarodni sud u Hagu koji je imenom i prezimenom osudio zločine u Srebrenici, a druga poruka je da se igraju sa osjećanjima Bošnjaka u Crnoj Gori i regionu.

Pogledajte video OVDJE.

(Nermina Hasić)

Leave a Comment