Terminator o Trampu i svom ocu koji ga je tukao: Najgori ikada

 

OBRATIO SE VIDEOM

Predsjednik Tramp neuspjeli je lider. Ući će u historiju kao najgori predsjednik ikada, rekao je Švarceneger

 

Švarceneger: Uputio poruku Trampu

FOTO: YOUTUBE

 

Bivši guverner Kalifornije, austrijsko-američki glumac i bodybuilder Arnold Švarceneger (Schwarzenegger, 73) pridružio se valu osude Donalda Trampa (Trump, 74) prozivajući ga zbog nasilja u Kapitolu u Vašingtonu.

Švarceneger je, u stilu Terminatora, uputio poruku Trampu. Nazvao ga je najgorim predsjednikom ikada.

U videu od sedam minuta koji je snimio za svoj YouTube kanal, usporedio je događaje u srijedu s Kristalnom noći iz 1938. koja je obilježila uspon nacističke Njemačke.

– Odrastao sam u Austriji. Jako sam svjestan Kristalne noći. Bila je to noć divljanja protiv Židova koju je 1938. izveo nacistički ekvivalent “Ponosnih dječaka”. Srijeda je ovdje bila “slomljenog stakla” upravo u Sjedinjenim Državama. Razbijeno staklo bilo je na prozorima Capitol Hilla. No rulja nije samo razbila prozore Capitola, razbili su ideje koje smo uzeli zdravo za gotovo – započeo je svoju objavu glumac i političar.

Švarceneger je potom ispričao ličnu priču iz djetinjstva u Austriji. Rođen 1947. godine, sjeća se posljedica Drugog svjetskog rata i utjecaja koji je imao na njegovu obitelj.

– Nikada to nisam podijelio tako javno jer je to bolno sjećanje. Ali moj bi se otac vraćao kući pijan jednom ili dva puta sedmično, vrištao bi i udarao nas i plašio moju majku. Nisam ga smatrao totalno odgovornim jer je naš susjed isto radio svojoj porodici – rekao je.

Predsjednik Tramp neuspjeli je lider

Dodao je da mu je njegovo iskustvo odrastanja u Europi pokazalo “iz prve ruke kako stvari mogu izmaknuti kontroli”. Potom je osudio Trumpa, rekavši da je “tražio državni udar zavaravanjem ljudi lažima”.

– Mog oca i naše susjede također su zavodili lažima, a ja znam kamo takve laži vode, nastavio je Švarceneger.

– Predsjednik Tramp neuspjeli je lider. Ući će u historiju kao najgori predsjednik ikada. Dobra stvar je što će uskoro biti nebitan kao stari tweet – rekao je.

Odbrana demokratije

Video je završio želeći dobro izabranom predsjedniku Džou Bajdenu (Joe Biden, 78) i ohrabrujući sve Amerikance da stanu iza njega.

– Novoizabrani predsjedniče Biden, stojimo s vama danas, sutra i zauvijek u obrani naše demokratije od onih koji bi joj prijetili – rekao je Schwarzenegger.

Leave a Comment