Tomik-Levy bez dlake na jeziku: Mamicu vam nesposobnu, u ruke bandita Čovića i Dodika predali ste Mostar i Dom naroda

OPERNA DIVA

SDA se deklarisala kao politička stranka kojoj su smrtni neprijatelji normalni, učeni i razumni Bošnjaci

Margit Tomik-Levy

FOTO: ARHIV

 

Prvakinja sarajevske opere u penziji Margit Tomik-Levy komentirala je na Facebooku političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Kako to i inače radi, Tomik-Levy i ovaj put je bila bez dlake na jeziku.

– Za nevjerovati je koliko su ovi bh. lideri lijeni, glupi i nesposobni. Još više me boli što imaju ogromnu podršku istomišljenika. Građanski orijentisani glasači su u deprimirajućoj manjini. Vjerujte mi na riječ da natpolovična većina bosanskih Srba želi isto što i Dodik.

Pozicija i opozicija ima 100 posto iste želje samo im se malkice razlikuju metodi realizacije jednakih ciljeva. Ne treba biti puno pametan da shvatiš da Srbija na sve načine („fini, tajni, javni, prostački…“) realizira „srpski svet“. Ono sa aerodromom u Trebinju i mostom kod Bratunca, je i djeci jasno. Je li ikome palo na pamet da u tome učestvuju i naučni radnici, estradni radnici, maltene sve televizije, sportisti…

Ima li iko ideju zašto je tolika anarhija u Hercegovini?

Evo jedan naivan primjer koji pomno pratim od klerofašisticke inauguracije na Cetinju – znate li za onog brku kuhara iz Beograda? Čovek je tako lutao po Srbiji, spremali su mu svakojake đakonije a onda je on ta jela pravio u svojoj kuhinji. E, od popovskog desanta na Cetinje, Brko luta po Crnoj gori, „srpskoj“ „staroj“ Hercegovini, „srpskoj “Semberiji, „srpskoj“ Krajini – priča sa domaćinima o historiji i tradiciji srpskog naroda i onda u studiju on ta jela kuha. Prvo, čovek nema blage veze sa kuhanjem. Uvijek nešto zbrljavi. Drugo, to nisu tradicionalna „srpska“ jela nego bosanska… Što li on to hoda po Crnoj gori i RS? Zbog toga što voli nas i našu kuhinju? Ma haj`te molit ću lijepo… Realizacija “srpskog sveta”. I taj bijednik zapišava teritoriju “srpskog sveta”.

Ima li iko ideju zašto je tolika anarhija u Hercegovini? Radi ko šta hoće, kradu, lažu, varaju, švercuju… HDZ se ne oglašava. Policije u Hercegovini nema. Dolaze samo prvog po platu, Sud i Tužibabstvo rade 3 sata godišnje. Uništavaju rijeke, jezera, planine… Love kad je lovostaj, ribu ubijaju strujom i love mrežama… Inspekciju možeš kupiti za kafu bez mlijeka, gradi ko gdje hoće ako je iz „prave“ stranke…

Sumnjam i da su upali u platni sistem BiH… Zagreb ih u svemu podržava, odvratna fašisticka mrcina se brine za sankcije RS i Dodiku i šizofreno pjeni protiv svih koji ne žele Herceg Bosnu kao administrativnu cjelinu u Hrvatskoj. Normalni Hrvati se stide tog poludjelog gada a Hercegovci ga slave kao Boga. A niko u HB nije glasao za njega. Psovali mu i ženu i majku… sve dok nije postao Čovićev lobista za NDH-a. Šta sve dobra lova može preko noći promijeniti, teško je i zamisliti.

SDA se deklarisala kao politička stranka kojoj su smrtni neprijatelji normalni, učeni i razumni Bošnjaci. Od svog početka, ni jednom se nije ogradila od svojih ekstremista. Zbog toga nemaju nikakav kredibilitet u svijetu. U ratu se SDA izblamirala prvo sa svojim logističarima koji su prisvajali ogroman dio donacija. Ništa nisu ni pokušali uraditi protiv kriminala. U Sarajevo ni jedan četnik nije ušao a sve trgovine, privredni objekti, ustanove… su opljačkani. Svi privremeno napušteni stanovi su opljačkani. SDA nije reagovala ni na ubistva nebošnjaka. Sjetite se koliko je znanih i neznanih pobijeno samo zbog toga što su Srbi ili u znatnoj manjoj mjeri Hrvati. Sjeća li se ko kako je SDA reagovala kad se pukovnik Grej i moj Bato vadili leševe Srba iz Miljacke od Otoke do Bitumenke? Sjeća li se ko gdje su sahranjeni ti ljudi, jesu li identifikovani? Jeste li zaboravili hajku Zorana Čegara na Srbe koje je zatvarao na stadion Koševo kao taoce da razmijeni svoje roditelje za njih? Ko može razumjeti bruku sa Kazanima i Cacom?

Takav nam grah pao

Onda su nam došli „pomoći“ mudžahedini. Niko ne može opovrći da su pravili zločine… SDA je morala tada biti čista kao suza, bez ukaljanog obraza. A, nije. BiH je najveća oaza muslimana u Evropi. To je mogao biti veliki plus da SDA nije sve pokvarila svojim radikalnim ponašanjem i odbranaškim ponašanjem u korist svojih zločinaca i kriminalaca. I danas pola čaršijanera tvrdi da je Sarajevo Bošnjački grad. SDA ne čini ništa da ga učini multietničkim gradom… Za održavanje privida multietičnosti se, po pravilu, pobrinu odvažni pojedinci a ne stranka svih Bošnjaka. SDA-ovci su gradili veze samo sa islamskim svijetom. Zaboravili su da ima još centara moći. Danas oni u te centre moći nemaju pristup iako su jedini borci za cijelovitu BiH, a Čovićanci i Dodikanci se tamo osjećaju kao kod svoje kuće. Plastificirana ministrica otišla u Islamabad da traži spas za BiH. Odatle će, vjerovatno, u Dubai, Iran…

Glupi, neodgovorni i nesposobni danas vode SDA. Da su samo predali Dom naroda u ruke bandita Čovića i Dodika i predali Mostar Čoviću da od njega pravi stoni grad Hrvata – dovoljno je da ih Bošnjaci lansiraju na Mars. Ali, neće. Opet će gomila Bošnjaka glasati za SDA pa taman da ih SDA svojom nesposobnošću ostavi na teritoriji sarajevskog Kantona.

O opoziciji ne mogu pisati. Prevrnut će mi se stomak od gađenja a svašta lijepo pravim za Božić i Novu godinu. Jazuk je pokvariti čaroliju. Ipak, sa gnjevom dočekujemo predstojeće praznike. Takav nam grah pao – napisala je Tomik Levy.

Leave a Comment