Uhljebili su i Faruka Kapidžića: Hvalospjevima o Bakiru i Sebiji zaslužio mjesto u Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika BiH

 

 

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović dobio je naredbu od predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da imenuje bivšeg ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (KS) Faruka Kapidžića za člana Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH. Kao što možete pretpostaviti, naredba je ispoštovana i Faruk Kapidžić imenovan je za člana Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH saznaje PRESS.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine imenuje tri člana Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH bez javnog konkursa. Članovi se imenuju za period od pet godina, uz mogućnost njihovog reizbora.

Članovi Predsjedništva BiH u tajnosti su imenovali tri člana Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika i o tome nisu obavijestili javnost u BiH. Za članove su imenovani Anđelina Ošap – Gaćanović, Faruk Kapidžić i Zoran Mikulić.

Anđelina Ošap – Gaćanović, prema pisanju medija, mlada je arhitektica koja “sa puno ljubavi, entuzijazma i mnoštvom ideja već godinama unazad uljepšava životne prostore ne samo Banjalučana nego i ljudi širom svijeta”.

Zoran Mikulić dojučerašnji je savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića i bivši ministar pravde Federacije BiH, a koji je ekspresno izbačen iz SDP-a nakon što je bez znanja stranke pristao da radi u kabinetu Komšića koji je ujedno i predsjednik Demokratske fronte (DF).

Faruk Kapidžić je bivši ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo (KS) koji se proslavio govoreći hvalospjeve o predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, ali i njegovi surugi Sebiji Izetbegović.

Tako je u jednom navratu, braneći svog predsjednika od prozivki opozicije, rekao kako je samo potrebno napasti Izetbegovića i odmah nakon toga postaješ ministar. Njegov karijerni put pokazao je drugačiju tezu tj. da je potrebno samo hvaliti Izetbegovića i odmah nakon toga postaješ član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH.

(PRESS)

Leave a Comment