VELIKO POSPREMANJE U SDA: Seka uzela metlu u šake; krenula od Baščaršije i pomela Skaku?!

 

Uklanjanjem Abdulah Skake iz SDA ova stranke se i simbolično odriče svog mladomuslimanskog naslijeđa

 

Kako izvještava sarajevski portal Klix.ba Kantonalni odbor SDA Sarajevo, na čijem čelu je i dalje Fikret Prevljak, a kojim u praksi upravlja potpredsjednica KO SDA Sarajevo i supruga predsjednika SDA Sebija Izetbegović, jučer je održao sjednicu na kojoj su se tretirali i loši izborni rezultati u Sarajevu, a poseban dio posvećen je Općinskom odboru SDA Stari Grad na čijem čelu se nalazi Abdulah Skaka.

Odlazećem gradonačelniku Sarajeva rukovodstvo SDA zamjera što kao predsjednik općinske organizacije nije stavio svoje ime za načelničkog kandidata umjesto Jusufa Pušine na lokalnim izborima koji su održani u novembru 2020. godine.

Smatraju da time bježi od odgovornosti i šalje lošu poruku članovima stranke.“Kada je u pitanju izbor na općinske načelnike, veoma loša poruka za kadrove, članstvo i birače SDA je da predsjednik OO SDA Stari Grad izbjegava da se kandidira, predlažući druge, namjeravajući time da izbjegne i umanji vlastitu odgovornost“, piše u dokumentu koji je jučer usvojen na sjednici.

U nastavku dokumenta se predlaže Predsjedništvu SDA da KO SDA Sarajevo bude tretiran na isti način kao i SDA u drugim kantonima s bošnjačkom većinom. Ističu i da je SDA u Kantonu Sarajevo podnijela najveći teret unutar strukture kompletne stranke jer je, kako se navodi, “političko djelovanje Četvorke (NiP, NS, SDP i NBL) bilo najizraženije i najbrutalnije, te potpomognuto bivšim visokorangiranim funkcionerima SDA“.

Uklanjanjem Skake iz SDA ova stranke se i simbolično odriče svog mlado-muslimanskog naslijeđa jer je on i kandidiran za funkciju gradonačelnika zbog svog porijekla. Kako po tome što je izdanak starogradske ugledne familije, tako i po tome što su mu djedovi pripadali mlado-muslimanskom pokretu.

 

(TBT)

Leave a Comment