Više povrijeđenih u sukobima građana Bihaća sa migrantima

 

 

Ukupno četiri osobe zadobile su teže tjelesne povrede nakon dva povezana incidenta, odnosno međusobnih fizičkih sukoba građana Bihaća i migranata u naseljima Založje i Mali Lug – potvrđeno je iz Uprave policije Unsko-sanske županije.

-Prvi incident se dogodio 7. veljače u ranim jutarnjim satima, kada smo informirani o masovnoj tuči u bihaćkom naselju Založje. Tada su kod dvadesetčetvorogodišnjaka iz Bihaća konstatirane teže tjelesne povrede, međutim osim iskaza da je došlo do sukoba mještana i migranata, nismo imali više saznanja – izjavio je glasnogovornik Policije USŽ Ale Šiljdedić.

Drugi sukob za kojeg je policijskom istragom utvrđeno da je povezan sa prvom incidentnom situacijom, zabilježen je dan kasnije.

-Tada nam je prijavljen fizički sukob više osoba u naselju Mali Lug kod Željezničke postaje u Bihaću, nakon kojeg su zbog težih tjelesnih povreda hospitalizirana tri državljanina Pakistana starosti 17, 20 i 26 godina. Operativnim radom na terenu potvrđena je točnost ovih navoda, te je za sada identificiran jedan od sudionika u drugom sukobu, a radi se o tridesetpetogodišnjem muškarcu iz Bihaća – dodao je Šiljdedić.

Istaknuto je i kako će video snimak, koji se pojavio na društvenim mrežama, pomoći u identifikaciji svih sudionika drugog sukoba i kvalifikaciji krivičnog djela nanošenja teških tjelesnih povreda, a rečeno je i kako se najvjerovatnije radilo o nekoj vrsti osvete za napad u kojem je teško povrijeđen građanin Bihaća.

Leave a Comment