Voditelj skijaškog takmičenja na Bjelašnici provocirao unuku Alije Izetbegovića: Rado bismo primili donaciju od Srebrene maline, ali nisu nam ni ponudili…

 

Ovo je, kako navodi najstarija od pet unuka prvog predsjednika Predsjedništva BiH, javni poziv na hajku
 

 

Selma Gičević, najstarija unuka prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, obratila se organizatorima skijaškog takmičenja “Srebrna Lisica”, koje je održano 23. i 24. januara na Bjelašnici, kako bi se požalila na voditelja programa koji je, prema njenim riječima, provocirao nju i tako nanio neprijatnost njenoj porodici.

– Naime, tokom večernje trke slaloma u subotu oko 17 sati, par minuta prije nego je trebala početi trka u kategoriji mog starijeg sina, vaš uposlenik, voditelj programa, čiji glas se čuo putem razglasa u dolini Babin Do, izgovorio je sljedeće: “Takmičenje se zove Srebrna Lisica, a ne Srebrena Malina; da ne bude zabune, molim vas… rado bismo mi primili donaciju i od Srebrene Maline… Ah, ti Izetbegovići…a Malina, nisu nam ni ponudili… kažu, jedna mala familija…jedna, al’ aha..jedna od njih pet je danas tu… hej, jedna od tih pet porodica! Šta bismo tek da ih je više, napisala je Gičević u svojoj žalbi.

Ona je u pismu dodala da je najstarija od pet unuka Alije Izetbegovića i roditelj dvoje djece koja su učestvovala u “Srebrnoj Lisici”.

– U tom sam momentu prolazila s mlađim sinom pored šatora organizatora. Trznuo se kada je čuo ove riječi i upitao me: “Mama, šta priča ovaj čovjek? Odakle ovo govori?”. U ovom momentu, stariji sin se pripremao da započne trku. Ovaj postupak problematičan iz više razloga. Prvo, ubacivanje bilo kakve političke teme na ovakav javni skup predstavlja neprofesionalno, nesportsko ponašanje kome nema mjesta na ovakvom skupu. Drugo, stavili ste u istu misao kompaniju protiv koje se vodi krivični postupak sa mojom porodicom, praveći “normalnim” i “općeprihvaćenim” medijski spin da njeno poslovanje ima ikakve veze s članovima porodice Izetbegović. Treće, vaš komentar o broju članova moje porodice sugerira da imate problem s našom “porodičnom brojnošću” i prisustvom na skupu, dodala je ona.

Ovo je, kako navodi, javni poziv na hajku.

Leave a Comment