ZAHIRAGIĆ OŠTRO PORUČIO ČELNICIMA TROJKE: PA, SRAM VAS BILO! PLAN VAM NEĆE USPJETI JER VAŠ NIJET NIJE ČIST

 

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić žestoko se obrušio na vladajuću “Trojku” u Vladi KS zbog novonastale situacije sa odlaskomo 13 doktora anesteziologa sa KCUS-a.

Kako je istaknuo on je ovu cijelu situaciju nazvao jednim teatrom.

  • Slučajno znam da određeni broj doktora koji su bili tema svih diskusija pregovara sa Općom bolnicom da pređe tamo sa ministrom Vranićem. I onda se kao slučajno dešava “tajni natpis” u političkom tabloidu, pa pitanje zastupnika ministru “da li je istina da daju otkaz”, pa onda teatralni potvrdni odgovor ministra, pa teatralna diskusija zastupnika. Pa spremna oštra saopćenja stranaka “Trojke” prema KCUS-u, pa media plan, koji su poznati svima nama preko tabloida koji podržavaju stranke “Trojke”, pa opet teatralna sjednica Vlade KS i pres konferencija, i pazite sad ovo “bjanko obećanje Vlade, da će doktori anesteziolozi biti, a koji nisu uopšte tema, dakle ulazim u političku dimenziju ovoga, da će biti primljeni u Opću bolnicu. Baš tih 13 doktora bez konkursa. Možda hoće neki drugi da pređu, možda neki drugi hoće da se prijave na konkurs. Kako bez konkursa primiti? Odakle sredstva, da li ima ta potreba, i da li je ovo zapravo transfer doktora iz jedne zdravstvene ustanove u drugu? Ako jeste, recite to tako, a nemojte praviti teatar od toga i plašiti građane. Ako će ostati tih 13 anesteziologa u zdravstvenom sistemu KS i to nam recite, ali nemojte se predstavljati kao spasioci koji će eto spasiti. Nemojte širiti dezinformacije da je samo četiri anesteziologa ostalo, kada vidimo iz saopćenja da ih je 44 ostalo na KCUS-u – poručio je Zahiragić.

Osvrnuo se i na jučerašnju tačku dnevnog reda “Izvještaj o radu” koji je kako se naveo pomjera za visoku tačku dnevnog reda, da se baš o njoj raspravlja, kako bi kako je istaknuo, o izvještaju za 2019. godinu se moglo govoriti na ovoj temi.

  • Onda slučajno zaključak NIP-a da traži smjenu uprave Kliničkog centra. Zaista ne znam do koje mjere ste kolege spremni ići u satanazaciju Kliničkog centra samo zbog političkog neslaganja sa njegovim rukovodstvom, a koji se jedini od početka pandemije bavi koronavirusom. Tu ima puno uposlenika koji padaju s nogu od rada i znam da vi niste posljednih par mjeseci kada je bio ovaj cijeli belaj, niste mogli, primirili se i pustili da ljudi rade, i čim su pale brojke, počeli ste, prvo s anonimnim, pa sa pravim pismima, pa evidentno je to. Razvlačite pamet ovom narodu i nemojte to raditi, koliko god mislili da ste smislili dobar plan, neće vam uspjeti, jer nije vam čist nijet. Ne može se tako baviti politikom. Da ste zaista dobronamjerni prema KCUS-u, prema pacijentima i doktorima, davno bi riješili taj problem, jer ja mjesec dana znam za ovaj vaš plan. Vi ovo na kapaljku radite kako bi držali temu aktuelnu, a zato što ništa ne radite. Zato što su brojke u Kantonu Sarajevo katastrofalne bile, jer su se građani razočarali i najlakše u tim uslovima, tražiti krivca u KCUS-u i praviti babarogu od direktorice KCUS-a i to je jedino što ova vladajuća većina radi. Pa sram vas bilo – oštro je poručio Zahiragić.

Leave a Comment