AMERIČKA KONGRESNICA ANN WAGNER BEZ UVIJANJA: “Milorad Dodik je opunomoćenik Vladimir Putina, zbog toga ove sankcije šalju važnu poruku…”

Ove sankcije za Dodika, opunomoćenika ruskog predsjednika Putina, šalje važnu poruku – da SAD neće tolerirati akcije koje ugrožavaju budućnost Bosne kao jedinstvene multietničke države”, poručila je Wagner

Američka kongresnica iz Missourija Ann Wagner komentirala je sankcije koje su SAD izrekle Miloradu Dodiku. Lidera SNSD-a nazvala je opunomoćenikom ruskog predsjednika Vladimira Putina, prenosi N1.

“Kontinuirano sam vršila pritisak da se donesu ovakve sankcije Miloradu Dodiku i nadam se da će američka administracija ostati jaka u tome da ga smatra odgovornim za njegove brojne provokacije. Dodik bezobzirno potpiruje podjele i krizu u BiH prijeteći godinama miru i ozdravljenju. Ove sankcije za Dodika, opunomoćenika ruskog predsjednika Putina, šalje važnu poruku – da SAD neće tolerirati akcije koje ugrožavaju budućnost Bosne kao jedinstvene multietničke države”, poručila je Wagner.

Ovaj njen tvit izazvao je brojne reakcije. Dok su je mnogi podržali, bilo je i onih koji su kazali kako sankcije neće donijeti ništa dobro već će omogućiti SNSD-u i Dodiku pobjedu na Općim izoprima ove godine. Također, bilo je i dosta uvredljivih komentara.

Podsjetimo, Amerika je 5, januara proširila sankcije Miloradu Dodiku, a uvela ih je i ATV-u. Ambasador SAD u BiH Eric Nelson je u ekskluzivnom intervjuu za N1 kazao kako su sankcije ovaj put proširene na krug oko Milorada Dodika te da oni neće moći sarađivati sa američkim firmama i bankama ukoliko nastave podržavati Dodika.

Leave a Comment