BIDENOV ČOVJEK ZA BALKAN OPOMENUO VUČIĆEV REŽIM: “To se može vidjeti na televiziji skoro svakog dana!”

Kada je reč o tome šta planiramo da uradimo povodom toga, imamo veoma dobar i snažan dijalog sa Vladom Srbije u kolikoj mjeri mogu da obezbijede slobodno i fer izvještavanje o opoziciji, rekao je Escobar.

Gabriel Escobar, specijalni izaslanik američke administracije za Zapadni Balkan, izjavio je za Glas Amerike da su privatni mediji u Srbiji veoma naklonjeni vlastima.

– Popuno sam saglasan sa članovima civilnog društva koji ističu da su privatni mediji veoma naklonjeni vlastima. Veoma je tačno, to nije moje mišljenje, već činjenica. I to je činjenica na koju stalno ukazuju ne samo naši partneri, već se može vidjeti na televiziji skoro svakog dana. Kada je riječ o tome šta planiramo da uradimo povodom toga, imamo veoma dobar i snažan dijalog sa Vladom Srbije u kolikoj mjeri mogu da obezbijede slobodno i fer izvještavanje o opoziciji. To bi trebalo da urade. To očekujemo od vlasti Srbije i srpskih regulatornih agencija  – naveo je Eskobar.

 

On je za Glas Amerike govorio uoči godišnjice preuzimanja mandata predsjednika Josepha Bidena o jednogodišnjem učinku administracije i njenom angažovanju na Balkanu, perspektivama dijaloga Kosova i Srbije, sankcionisanju političkih lidera i pojedinaca, kao i aktuelnim kretanjima u Srbiji i Crnoj Gori. Takođe u razgovoru se osvrnuo i na medijsku situaciju u Srbiji.

Leave a Comment