BURSAĆ: NEGATOR GENOCIDA OSTAJE BEZ NJEMAČKOG ORDENA!

– Ovo je Gideon Greif, izraelski (kvazi)istoričar i negator genocida u Srebrenici. Trebao je da dobije Orden za zasluge od strane njemačkog predsjednika Franka-Waltera Steinmeiera. Neću sad ulaziti u meritum stvari i hoću da vjerujem kako je njemačka administracija bila u tragičnom neznanju i poricanju realnosti, kad je predložila ovu personu za orden, objavio je Dragan Bursać, publicista i novinar.

Bursać kaže da bi mu orden vjerovatno bio dodijeljen da nije Instituta za istraživanje genocida iz Kanade.

  • Vaš potez je duboko anticivilizacijski, dehumanizirajući, neljudski, opasan za mir i stabilnost u svijetu i poguban za međunarodnu pravdu i pravo. Vaš potez degradira Ujedinjene nacije i internacionalne pravne i sudske autoritete i dokumente, stoji u pismu upućeno njemačkom predsjedniku.
  • Eto tako to rade dobri, čestiti i pošteni ljudi diljem svijeta koji spasavaju naš obraz! Za to vrijeme, lokalni političari u BiH nisu našli za shodno da intervenišu, kako se bruka ne bi verifikovala ovakvim zvaničnim priznanjem za negatora genocida. Sa druge strane političari u rs-u, su likovali i slavili što negaotor genocida treba da dobije orden.  Ali, od toga nema ništa. Istina pobjeđuje i mi se se za nju moramo boriti. Svakodnevno! Svakominutno! Moj ljudski naklon Institutu za istraživanje genocida u Kanadi! Bez tih sjajnih ljudi, danas bi gledali bruku i sramotu epskih razmjera, stoji u objavi Bursaća.

Ranije su mediji objavili da će predsjednik Steinmeier uručiti orden Greifu, koji negira da je u Srebrenici počinjen genocid nad Bošnjacima u ljeto 1995.

Greif je bio predsjednik komisije o Srebrenici koju je formirala Vlada bh. entiteta Republika Srpska.

Leave a Comment