Članovi Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta dolaze u posjetu BiH

NAJAVIO AMBASADOR FILD

Kako je Fild napisao na svom zvaničnom Twitter nalogu oni će posjetiti BiH u okviru sve jačeg angažmana i fokusa Velike Britanije na Bosnu i Hercegovinu

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Metju Fild

FOTO: ARHIV

 

Članovi Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta posjetit će Bosnu i Hercegovinu krajem ovog mjeseca, najavio je danas ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Metju Fild (Matthew Field).

Kako je napisao na svom zvaničnom Twitter nalogu oni će posjetiti BiH u okviru sve jačeg angažmana i fokusa Velike Britanije na Bosnu i Hercegovinu.

Inače, britanski Parlament dva puta je imao posebnu raspravu o političkoj situaciji u BiH kada je, između ostaloga, istaknuto da je prije više od 26 godina, ista mržnja i nacionalizam doveo do krvoprolića u BiH, a većina zastupnika imala je ujednačen stav da je član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik najveći uzročnik trenutne krize.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson (Johnson) imenovao je Stjuarta Piča (Stuart Peach) za specijalnog izaslanika za zapadni Balkan, u okviru stalne britanske posvećenosti stabilnosti i prosperitetu u regiji.

  • Objava Filda na Twitteru

    Objava Filda na Twitteru

    FOTO: PRINTSCREEN

Leave a Comment