DJEČAK RAZNJEŽIO SVE: NAPISAO PORUKU IZVINJENJA I POKRENUO LAVINU KOMENTARA

Preleti svakome preko jezika ružna riječ ili psovka, nevažno od godina, pa je tako i jedan sedmogodišnjak jednu ružnu riječ uputio svojoj mami.

Njegovo pismo izvinjenja raznježilo je i nasmijalo sve.

Na Instagram stranici “Podgorički vremeplov” objavljena je fotografija jednog dječaka koji je napisao pismo izvinjenja svojoj mami jer joj je rekao ružnu riječ. Njegovo pismo je izazvalo veliki broj reakcija i komentara u kojima su ljudi bili oduševljeni njegovim postupkom i željom da ispravi svoju grešku. Također ih je nasmijao i sadržaj pisma jer je u određenim dijelovima bilo zbunjujuće ko se kome tu izvinjava, ali može li mu se išta zamjeriti na namjeri, dobroti i slatkorječivosti.

  • Izvini, mama, što sam rekao onu ružnu riječ. Mama, je li mi se izvinjavaš, ja tebi da. Izvini. Za mamu od Miljana – glasilo je pismo.

Svakako je mnoge nasmijao dio u kojem pita mamu da li mu se izvinjava vjerovatno želeći da je pita da li prihvata njegovo izvinjenje, ali su, ipak, na kraju svi bili dirnuti njegovim postupkom.

“Dijete je vjerovatno mislilo da li mu majka prihvata izvinjenje… Duša mala osjećajna”, “On se izvinjava, i ustvari puta mamu da li prihvata izvinjenje, ali treba ukapirati!”, glasili su neki od komentara u kojima je otklonjena zabuna ko bi i kome trebalo da se izvini, a mnogi su rekli da i majka treba da se izvini sinu jer je vjerovatno od nje čuo ružne riječi.

“Ona njemu treba da se izvini ako je od nje naučio da psuje”, “Treba i onda se izvini, te riječi nije čuo od mene”, pisalo je dalje u komentarima.

Na pismo nije ostala ravnodušna ni poznata crnogorska pjevačica Danica Crnogorčević koja je napisala: “Jao, srećica mala. Pa on se njoj izvinio. Red je i ona njemu”, piše Žena Blic.

Leave a Comment