Europarlamentarka Tineke Strik: Dodik se mora zaustaviti!

PROTESTI U BRISELU

Ona je kazala da situacija u našoj zemlji podsjeća na onu iz devedesetih godina

Protesti u Briselu

 

Razaranje BiH nikada više se ne smije ponoviti, kazala je na protestnom skupu Platforme BiH u Briselu poslanica u Evropskom parlamentu Tineke Strik.

Ona je kazala da situacija u našoj zemlji podsjeća na onu iz devedesetih godina. Pozvala je EU da slijedi SAD u uvođenju sankcija Miloradu Dodiku i odgovornima za trenutnu krizu.

– On nastoji podijeliti zemlju i podriva državne institucije uspostavljene Dejtonskim mirovnim sporazumom. Za one koji još nisu shvatili poruku kada je održao paravojnu vježbu u oktobru, ili kada je organizirao glasanje u NSRS o povlačenju iz institucija unutar šest mjeseci, vjerujem da jučerašnja neustavna ceremonija uz prisustvo Rusije, Kine, i ratnih zločinaca mora svima otvoriti oči. Dodik se mora zaustaviti – kazala je, pored ostalog, Strik.

  • Protesti u Briselu

    Protesti u Briselu

     


Stotine građana okupilo se danas na Šuman trgu u Briselu, na protestima “Zajedno, mi smo Bosna”.

Na skupu je pročitano i zajedničko pismo građana BiH u domovini i dijaspori, upućeno na adrese svih svjetskih državnika i međunarodnih organizacija i institucija, a koje su podržali i brojni intelektualci i javne ličnosti iz BiH i regiona.

Leave a Comment