Hadžibajrić i Karić darovali prvu bebu u Općoj bolnici, pokloni za sve majke koje se danas porode

Prvorođenoj bebi i majci darovali 500 KM, sve ostale bebe, nevezano kojoj općini po rođenju pripadaju, dobit će od Općine Stari Grad po 300 KM, a spremni su darovi i za majku blizanaca koja se noćas porodila u KCUS-u

Hadžibajrić i Karić jutros su posjetili porodilju

FOTO: OPĆINA STARI GRAD

 

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić posjetili su jutros Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” gdje su darovali prvu bebu koja se rodila u ovoj bolnici u 2022. godini.

Zabranjene posjete u KCUS-u

– Uz čestitke majci Samki Hasibović koja je jutros oko 7 sati na svijet donijela zdravog dječaka koji je dobio ime Vedad, načelnik Hadžibajrić i gradonačelnica Karić darovali su bebu novčanim darovima od po 500 KM.

S obzirom na to da su od 24. decembra, usljed pojave omikron soja virusa zabranjene posjete svim klinikama u okviru KCUS-a, nije bilo moguće posjetiti porodilju na Klinici za ginekologiju i porodiljstvo koja se prva porodila u 2022. godini i na svijet donijela blizance – naveli su iz Općine Stari Grad.

Ipak, kako je najavio načelnik Hadžibajrić, nijedna beba neće biti zaboravljena i spremni su darovi za sve koje su se rodile sinoć od ponoći ili će se roditi do kraja dana.

  • Poklone je dobilo i osoblje Opće bolnice

    Poklone je dobilo i osoblje Opće bolnice

    FOTO: OPĆINA STARI GRAD


– Sve bebe koje se rode u Sarajevu 1. januara dobit će naše čestitke i novčane darove. Odlučili smo da tako barem malo uljepšamo sumornu svakodnevnicu i početak ove godine, a i da olakšamo njihovim roditeljima. Prvorođenoj bebi i majci smo darovali 500 KM u želji da ih potroše u zdravlju i radosti, a sve ostale bebe, nevezano kojoj općini po rođenju pripadaju, dobit će od Općine Stari Grad po 300 KM – izjavio je načelnik Hadžibajrić.

Dodao je da su spremni darovi i za majku blizanaca koja se noćas porodila na Klinici za ginekologiju i porodiljstvo KCUS-a, te da je planirano da on i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić daruju i ove bebe po izlasku iz bolnice.

Gradonačelnica Karić uputila je čestitke sretnoj majci, kao i ljekarima i medicinskom osoblju Opće bolnice, i zaželjela im sretan početak 2022. godine.

Najljepši način za početak godine

– Ovo je najljepši način za početak jedne godine i jednog novog poglavlja u životu porodice koja je dobila dijete. Od srca čestitam roditeljima i želim im da njihov dječak, kao i sve druge bebe, imaju sretno i bezbrižno djetinjstvo – izjavila je Karić.

Hadžibajrića i Karić na Odjelu za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice jutros su dočekali dr. Aida Bjelopoljak i dežurno medicinsko osoblje kojima su također uručeni prigodni pokloni. Prvi porod u 2022. godini u ovoj bolnici protekao je bez problema, a majka i beba, koje prema mjestu prebivališta pripadaju općini Novo Sarajevo, osjećaju se dobro i uskoro će moći ići kući, navedeno je iz Općine Stari Grad.

Leave a Comment