Ima 105 godina, preživela je 4 rata, ima 60 potomaka i koristi ajfon bez naočara. Poslala je i prejaku poruku svima!

Iako ima 105 godina, Nanu Džezide Alija iz kosovskog sela Stančić vrijeme i nove tehnologije nisu pregazile. Nana je preživela četiri rata, ima 60 potomaka, petoro djece, unuke, praunuke i čukununuke, ne nosi naočare, ima odličnu memoriju i bez problema koristi svoj mobilni telefon.

Nana odlično barata telefonom -TV21.tv

Ona je ovih dana bila u gostima kod članova svoje porodice u Kumanovu, gradića na sjeveroistoku Makedonije, gde ju je pojsetila ekipa skopske televizije 21 i lično se uvjerila u vitalnost ove Nane.

I oni su se začudili kako osoba koja je iza sebe ostavila jedan cijeli vijek može da bude u tako dobroj formi. Nana im je na to odgovorila da ju je održao stalni rad, skromna i zdrava hrana.

“Ne znam odakle mi toliko zdravlja. Ja sam cijeli život uglavnom jela kukuruzni hljeb, paradajz, crni luk, kupus i drugo, a pila sam samo ovčije mlijeko”, rekla je Nana Džezide Alija.

Ona kaže da život danas nije loš, ali joj se ni malo ne dopada kako se oblače mlade devojke. Veli da žene moraju da se razlikuju od muškaraca.

Ne nosi naočale, ima odličnu memoriju, 60 potomaka, petoro dece, unuke, praunuke i čukununuke – TV21.tv

“Sada oblače razne modele haljina. Meni se to uopšte ne dopada, ali šta da radim. Djevojka treba da je devojka, žena – žena, muškarac – muškarac. Treba da se razlikuju. Sada se ne zna da li je djevojka, nevjesta ili muškarac”, kaže Nana Džezide.

Ona je u Kumanovu bila u posjeti rođaku, koji ima 80 godina, odakle je svima poručila da održavaju i njeguju porodične veze.

“Prvo treba da se međusobno volite, da svako poštuje svoju krv i da što više doprinosi porodici”, rekla je Nana Džezide Alija.

Leave a Comment