Ko je Slobo Martinović koji je napisao tekst: “Izvinite komšije Bošnjaci”

Screenshot

Slobodan Martinović je rođeni Prijepoljac, aktivan još devedesetih u borbi protiv režima Slobodana Miloševića. Politikolog, novinar, kasnije aktivan u NVO sektoru u Prijepolju. Danas živi i radi u Subotici. Odrastao je i živio sa prijepoljskim Bošnjacima, koji kažu da je Martinović uvijek imao senzibilitet za njihove probleme.

Jedan je od rijetkih Srba koji je dolazio na komemoracije povodom otmice u Štrpcima. Da je prije svega čovjek Martinović je pokazao i reakcijom povodom veličanja zločina i ubijanja od strane pribojskih policajaca u tekstu “IZVINITE KOMŠIJE BOŠNJACI”

“Video pribojskih policajaca, koji se vesele uz šovinističke nabrajalice veličajući Srebrenicu i Vukovar, je propast srpskog naroda. Za to smo i sami krivi. Budalama smo prepustili da rade šta hoće. Ovim su obrukali čitavu Limsku dolinu, gde žive vekovime Srbi, Bošnjaci, Muslimani, Crnogorci.

Izvinite komšije Bošnjaci, pripadnici mog naroda ne znaju šta rade. Nismo mi Srbi svi isti, većina nas je dobra i poštena. Manjina, u ime srpskog naroda, čini zlo srpskom narodu i drugim narodima, zadnjih trideset godina.

Ona je dobro organizovana. Pesme se planski prave i dele u zajednici. Generacije, koje se nisu ni rodile devedesetih, konzumiraju zlo u vidu ovakve muzike. Onda i ne čudi paganski doček Nove godine, u Beogradu, u vidu Jelene Karleuše.

Svakoj vrsti trovanja pružiti otpor. Nije dovoljno pokupiti smeće u Potpeću”, napisao je Martinović.

Izvor: Sandzacke.rs

Leave a Comment