Konaković tvrdi da difovcima u Vladi KS danas aplaudira cijela država: Slažete li se?

HVALOSPJEV VLADI

Najveća greška Vlade bile su Pfizer vakcine, i neke naše nesmotrene izjave, kaže Konaković

Elmedin Konaković

FOTO: ARHIV

 

Predsjednik stranke NiP, Elmedin Konaković sumirao je prvu godinu mandata Vlade u Kantonu Sarajevo koju čine ministri Naše strnake, SDP-a i Naroda i pravde.

Vlast smo u Kantonu Sarajevo

On je u svom hvalospjevu Vladi, između ostalog, kazao da su utihnuli i najveći kritičari ove Vlade te da je najveća greška ove Vlade Pfizer vakcine, tačnije, ono kada su se ministri vakcinisali u kabinetima, odnosno kada su im medicinski tehničari dolazili na noge da ih vakcinišu.

– Vlast smo u Kantonu Sarajevo godinu dana u ovom kapacitetu. Kraj godine je pokazao koliko dobro ova Vlada radi. Utihnuli su i najveći kritičari.

U njoj sjedi 7 ministar/ica koje je delegirala Narod i Pravda. Najveća greška Vlade bile su Pfizer vakcine, i neke naše nesmotrene izjave. Nema namještenih tendera, zaposlene rodbine, procesi su transparentni, rezultati vidljivi.

 

Godinu dana nakon imenovanja

U nedostatku argumenata za ozbiljnu kritiku naši oponenti nas glasno kritikuju za skoro svako imenovanje. Interesantno, nas kritikuju i za pojedina imenovanja naših koalicionih partnera. Samo da vas podsjetim koliko su nas kritikovali zbog trojice difovaca. Trojice difovaca kojim danas, godinu dana nakon imenovanja, aplaudira cijela država. Adnan Delić, Samir Avdić, Omer Osmanović.

Kritike su korisne, kad imaju smisla – napisao je Konaković.

Leave a Comment