NIJE IZDRŽALA: SENIDA IZGUBILA BITKU SA OPAKOM BOLEŠĆU

Večeras je nakon duge borbe sa opakom bolešću na ahiret preselila Senida Redžepi.

Za životnu priču ove Zvorničanke cijela bh. javnost je saznala nakon prvog pokrenutog apela od strane humanitarne organizacije Pomozi.ba, a kojim je u manje od 24 sata sakupljen kompletan iznos potreban za liječenje u Turskoj.

Brojni mediji, među kojima je i Hayat, podržali su ovaj apel.

Nažalost, danas je stigla tužna vijest o Senidi Redžepi, nakon duge borbe ona je preminula, a tu informaciju podijelio je Ermin Karić.

  • Dobri ljudi! Prije pola sata na Bolji ,pravedniji svijet preselila je naša sestra Senida Redžepi! Da joj dragi Allah podari vječni Dženet a Semiru i familiji Sabur!El fatiha! Suvišno je šta reći … El fatiha! – stoji u Karićevoj objavi.

Podsjećamo, Senida Redžepi, boravila je u Turskoj na liječenju. Bila je smještena na intenzivnu njegu bolnice Medipol u Istanbulu.

Senida u je Istanbulu boravila godinu dana gdje se liječila od opake bolesti, tumora jetre. Primila je jedan ciklus kemoterapija, međutim nalazi su bili loši, te je bilo potrebno da primi drugi ciklus jači kemoterapija.

Tumor koji je dijagnostikovan u novemrbu je metastazirao u području oko jetre, međutim, Senidi se u međuvremenu pojavila jaka upala, te infekcija u plućima zbog kojih ona nije u mogućnosti primati terapije zbog trenutne kliničke slike.

Tokom decembra mjeseca stanje se pogoršavalo, te je odlučila napustiti Tursku, a njen suprug odlučio je ispuniti joj želju i dovesti je kući u Zvornik je gde je večeras preselila na ahiret.

Leave a Comment