ODREKLI SE ASFALTA U SELU DA POMOGNU SAMOHRANOJ MAJCI S ČETVERO DJECE

Mještani hercegovačkog sela Hrgud kod Berkovića, blizu Stoca, odrekli su se 10.000 KM iz budžeta općine koja su bile planirane za asfaltiranje puteva u njihovom selu kao bi pomogli samohranoj majci s četvero djece osigurati krov nad glavom i trajno riješiti stambeno pitanje.

Radi se porodici Rodoljuba Muratovića iz Berkovića, rodom iz sela Hrguda, koji je preminuo od posljedica izazvanih koronavirusom.

Kako je njegova porodica ostale bez riješenog stambenog pitanje humani sugrađani odlučili su da pomognu, te pokrenuli inicijativu da im se osigura krov nad glavom.

Da bi inicijativa, koja je objavljena na zvaničnoj stranici Općine Berkovići bila što plodonosnija mještani Hrguda su se odrekli općinskog novca koji je bio planiran za asfaltiranje puteva u tom selu, što je potvrdio i načelnik Berkovića Nenad Abramović, piše Klix.

Kroz inicijativu koja je pokrenuta u Berkovićima kako je kazao planira se prikupiti i dodatni novac, kako bi se što prije i adekvatnije pomoglo petočlanoj porodici koja je ostala bez svoga hranitelja.

  • Malo smo mjesto, svako svakog zna. Nesreća ne bira. Nemojmo dopustiti da budu prepušteni sebi, pokažimo ljudskost i humanost. Znamo da je ovo što radimo početak rješavanja problema. Lokalna zajednica trudit će se da nađe trajno rješenje – stoji na zvaničnoj stranici Opštine Berkovići.

Poručuju da se u ovu plemenitu priču zbrinjavanja porodice Muratović mogu uključe i ostali građani Bosne i Hercegovine, a detalji o načinu uplate novca su na zvaničnoj stranici Općine Berkovići.

Leave a Comment