OGLASILI SE IZ MZ JANJA: OVAJ INCIDENT JE PROUZROKOVAO DODATNU ZABRINUTOST

Sve bošnjačke povratnike u bh. entitet RS jutros je zabrinula vijest iz Janje gdje je došlo do pucnjave ispred Atik džamije, dok su vjernici izlazili nakon sabah-namaza.

Nakon ovog nemilog događaja savjet Mjesne zajednice Janja najoštrije osuđujuje incident, pucanje iz vatrenog oružja u centru Janje u blizini Atik džamije, koji se desio u ranim jutarnjim satima.

Ovaj incident je prouzrokovao dodatnu zabrinutost za sigurnost kod svih dobronamjernih stanovnika MZ Janja, a naročito kod Bošnjaka povratnika.

Apelujemo na sve dobronajerne ljude u MZ Janja i šire daosude ovakve i slične događaje, koji imaju za cilj narušavaje međuljdskih i međuetničkih odnosa i da se ovakvi i slični postupci se u budućnosti nebi smjeli dešavati jer smo mi osuđeni da živimo jedni sa drugima i samim tim da prihvatimo naše različitosti radi boljeg suživota u budućnosti. Želimo da vjerujemo da se radi o neodgovornim pojedincima koji će naići na osudu svih dobronamjernih ljudi u svom okruženju.

Takođe očekujemo od nadležnih organa da provedu istragu, otkriju počinoce, te ih adekvatno sankcionišu . stoji u saopćenju.

Leave a Comment