Ogrešević poručio Dodiku: Okanite se ćorava posla, mi rezervne domovine nemamo

NES BIH

Poručujem im da bi bilo bolje da se okrenemo razvoju, izgradnji institucija i pristupanju euroatlantskim integracijama, kazao Ogrešević

Ogrešević poslao jasnu poruku Dodiku

FOTO: Arhiv

 

Nakon što je član Predsjedništva BiH i čelnika SNSD-a Milorad Dodik između ostalog poručio da „sa dolaskom druge američke administracije Republika Srpska treba da rehabilituje pristup nekadašnjeg američkog službenika Sandyja Bergera koji je govorio o pripajanju Srba iz BiH Srbiji kao održivom rješenju, oglasio se predsjednik Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH) Nermin Ogrešević.

Saopćenje NES-a prenosimo u cijelosti:

– Pozicije su jasne. Milorad Dodik kaže da poštuje Dejtonski mirovni sporazum, a želi otcjepljenje dijela teritorije Bosne i Hercegovine. To je direktan poziv na protjerivanje i ubijanja Bosanaca i Hercegovaca.

A naša pozicija je takva da nemamo rezervne domovine i naš opstanak je direktno vezan za opstanak države Bosne i Hercegovine. To su činjenice koje trebaju dobro razumjeti i shvatiti i Dodik i svi oni koji se igraju ovakvim porukama i namjerama.

Poručujem im da bi bilo bolje da se okrenemo razvoju, izgradnji institucija i pristupanju euroatlantskim integracijama, jer je svim građanima Bosne i Hercegovine stabilnost u našoj državi od izrazitog značaja.

Pozivam Milorada Dodika da nam javno kaže misli li on da je građanima i privrednicima u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska interes da budu u boljem i stabilnom radnom okruženju i da imamo pametnu i razvojnu ekonomsku politiku, ili je to avanturizam i populizam koji će koštati svakog građanina ove države, bez obzira na naciju, vjeru ili svako drugo opredjeljenje.

Zbog svega poručujem Miloradu Dodiku i ostalima: „Okanite se ćorava posla. Mi rezervne domovine nemamo“ – poručio je Nermin Ogrešević.

Leave a Comment