Poturak poručio Forti: Našu domovinu nisu odbranili seljaci, nego istinski patrioti, a ti si bio daleko

ZASTUPNIK SBB-A

Tražimo hitno da uputiš izvinjenje svim građanima i patriotama koji su branili i odbranili Bosnu i Hercegovinu – navodi Poturak

Dževad Poturak

FOTO: ARHIV

 

Povodom skandaloznog intervjua premijera Kantona Sarajevo Edina Forte za britanski “Guardian” u kojem je pored pozitivnog predstavljanja glavnog grada BiH i rada svoje Vlade, odlučio iz nekog razloga govoriti i o turbo folku i tome kako su “seljaci dobili rat”, reagirao je i Dževad Poturak, zastupnik SBB-a u Skupštini KS.

– Uvaženi premijeru, svaki dan agresije na BiH proveo sam u opkoljenom Sarajevu, s porodicom živio i s prijateljima djetinjstvo provodio pod granatama, a sa 17 godina sam branio drzavu sa puškom u ruci, ne na prvoj liniji jer sam bio maloljetan, ali sam bio tamo gdje nas je falilo, za razliku od tebe koji si bio na sigurnom, daleko od svega. Ne znam kako to doživljavaju oni koji nisu bili u BiH (pobjegli su), ali želim da ti kažem da našu domovinu nisu odbranili i rat dobili nikakvi seljaci, neko istinski borci i patrioti ove zemlje. Nismo mi seljaci već pravi domoljubi.. Tražimo hitno da uputiš izvinjenje svim građanima i patriotama koji su branili i odbranili Bosnu i Hercegovinu – napisao je Poturak.

  • Dževad Poturak

    Dževad Poturak

    FOTO: ARHIV


Leave a Comment