REPUBLIKA SRPSKA IDE U KARANTIN: Tako će biti dok Dodiku ne iziđe iz glave virus fašizma!

Samantha Power, aktuelna administratorica USAID-a, koja naredne sedmice dolazi u Bosnu i Hercegovinu, po svemu sudeći se neće sastati sa Miloradom Dodikom!

Sankcije koje su prošle sedmice Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i drugima – što je praksa koju ozbiljno razmatraju i države Evropske unije (EU) – već su počele da daju efekte u smislu međunarodne izolacije čovjeka koji otvoreno ugrožava mir i stabilnost naše zemlje.

Naime, za razliku od vremena prije posljednjih sankcija kada su se Gabriel Escobar, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a i specijalni izaslanik američkog predsjednika Joea Bidena, kao i viši zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova SAD-a zaduženim za izbornu reformu u BiH Matthew Palmer “srdačno” susretali sa Dodikom, to bi uskoro mogla biti stvar prošlosti.

Naime, iako je najavljen njen susret sa članovima Predsjedništva BiH, Samantha Power, aktuelna administratorica USAID-a koja sjedi u Vijeću za nacionalnu sigurnost SAD-a, bivša ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pri Ujedinjenim nacijama UN-u i nekadašnja savjetnica američkog predsjednika Baracka Obame za ljudska prava, koja naredne sedmice dolazi u Bosnu i Hercegovinu – po svemu sudeći se neće sastati sa Dodikom!
Ova informacija je potvrđena portalu Radiosarajevo.ba iz američkih izvora.
To je direktna poruka Bidenove administracije lideru SNSD-a.
Kako je ranije objavljeno, Power će u Bosni i Hercegovini boraviti od 18. do 21. januara ove godine.

Tokom ove posjete predstavnica administracije predsjednika Joe Bidena imat će niz susreta.
Centralna tema posjete Power, kako saznajemo, bit će borba protiv korupcije, nastavak demokratskih procesa, kao i aktuelna situacija u našoj zemlji koja je u posljednje vrijeme eskalirala do razine mogućih sigurnosnih ugroza.
Ovo potvrđuje i pisanje The Bosnia Timesa u anlitičkom tekstu kojeg smo jučer objavili na našem portalu

(TBT)

Leave a Comment