Sarajlije nisu zaboravile njegovo dobročinstvo: Skoro završen mural Mihaela Šumahera, evo kako izgleda

U AERODROMSKOM NASELJU

Sedmerostruki svjetski šampion Formule 1, koji je u komi od 2013. godine nakon teške povrede glave, Sarajevo je posjećivao dva puta

Mural posvećen Mihaelu Šumaheru

FOTO: FACEBOOK

 

Mihael Šumaher (Michael Schumacher)legendarni vozač Formule 1 dobija svoj mural u Sarajevu.

Naime, posljednjih dana pripadnici grupe “Obojena klapa” proteklih dana vrijedno su radili na oslikavanju murala na jednoj od zgrada u Aerodromskom naselju u Sarajevu. Mural bi trebao biti završen sutra.

  • Mural posvećen Mihaelu Šumaheru

    Mural posvećen Mihaelu Šumaheru

    FOTO: FACEBOOK


Vedran Poričanin, Emir Mušić, Rijad Hadžić i Benjamin Čengić, umjetnici koji su proteklog ljeta organizovali Fasada festival – Fresh Air Sarajevo Displays Art u Sarajevu, novi projekat realizirali su u saradnji sa Goethe institutom BiH.

Upravo je u Aerodromskom naselju slavni Šumaher posjetio sarajevske mališane po okončanju rata, fotografirao se sa njima i poklonio im igračke.

– Kao djeca smo gledali Formulu 1, pratili Šumahera i njegove majstorske poteze, bio nam je životni idol – rekao je Čengić, jedan od autora murala.

  • Mural posvećen Mihaelu Šumaheru

    Mural posvećen Mihaelu Šumaheru

    FOTO: FACEBOOK


Sedmerostruki svjetski šampion Formule 1, koji je u komi od 2013. godine nakon teške povrede glave, Sarajevo je posjećivao dva puta kao specijalni ambasador UNESCO-a u povodu projekta prikupljanja novca za liječenje djece žrtava granatiranja i mina. To dobročinstvo mu Sarajlije nikad nisu zaboravile.

Leave a Comment