Šarović: Dodik nije RS i što prije da ode sa političke scene bit će bolje

PREDSJEDNIK SDS-A

Zato Dodik, kaže Šarović, mora odgovarati ne samo za korupcionaške i kriminalne radnje nego i za sve avanturističke poteze, koji su Republiku Srpsku doveli u situaciju da se o njoj u svijetu piše kao remetilačkom faktoru

Milorad Dodik i Mirko Šarović

FOTO: ARHIV

 

Milorad Dodik, a na šta smo i ukazivali, doveo je Republiku Srpsku u tešku situaciju, a očito i Srbiju, čiji predsjednik Aleksandar Vučić uz sve probleme i izazove mora da rješava krizu koju je Dodik zakuhao u BiH i ugrozio Republiku Srpsku i njene institucije – rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a komentirajući poruke sa sastanka Vučića i Dodika u Beogradu, dok je Srbiju nazvao “njihovom maticom”.

– Posljednjih mjeseci, a to smo činili i ranije, upozoravali smo Dodika da politika konflikta koju on provodi Republiku Srpsku vodi u ambis i da iz kriza koje se produkuju Republika Srpska izlazi sve slabija i sa sve više neprijatelja – kazao je Šarović.

Poručio je da su iz SDS-a vrlo jasno i to jezikom razuma upozoravali Dodika da se kocka sa Republikom Srpskom i njenim institucijama, koje on uništava, zloupotrebljavajući i zakonodavnu i izvršnu vlast i u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

– Jedan od aktera posljednje krize u BiH je i Milorad Dodik, koji je krenuo u avanturističke pohode samo da bi opstao na vlasti i sačuvao svoj prljavi kapital ne vodeći računa ni o Republici Srpskoj, ni o srpskom narodu, a kamoli o Srbiji. Njegovo lažno srbovanje i lažni patriotizam za rezultat ima sve siromašniju Republiku Srpsku i njene građane, koja posljednjih godina opstaje na dužničkim kreditima i finansijskoj pomoći bratske Srbije – poručio je Šarović.

Zato Dodik, kaže Šarović, mora odgovarati ne samo za korupcionaške i kriminalne radnje nego i za sve avanturističke poteze, koji su Republiku Srpsku doveli u situaciju da se o njoj u svijetu piše kao remetilačkom faktoru i generatoru krize ne samo u BiH nego u regionu.

– Naša poruka Dodiku jeste da on nije Republika Srpska i što prije ode s političke scene to bolje i Republici Srpskoj i srpskom narodu – zaključio je Šarović.

Leave a Comment