Šarović: Vrhunac Dodikovog ludila, misli da će sankcije od njega napraviti “narodnog heroja”

REAKCIJE IZ OPOZICIJE

Vidjeli ste da su slavili sankcije, ali ja ne vidim razloga da se ima bilo šta slaviti, naveo je predsjednik SDS

Šarović: Vlast vodi užasno lošu politiku za RS

FOTO: ARHIV

 

Predsjednik SDS Mirko Šarović kaže da će sankcije koje su SAD izrekle osjetiti pojedinci, političari u RS, prije svega Milorad Dodik, ali i ekonomija u RS.

 

Dodikovi besmislani pokušaji da bude heroj

Šarović je rekao da je priželjkivanje sankcija za RS vrhunac neodgovornosti i da takvo ponašanje predstavlja vrhunac Dodikovog ludila. Navodi da bi ukoliko nastupe takve sankcije trpili građani i ekonomija. Šarović kaže da su pokušaji da se preko leđa naroda ispadne heroj potpuna besmislica.

– Mislim da Dodik na neki način priželjkuje da će ove sankcije od njega napraviti “narodnog heroja”. Vidjeli ste da su slavili sankcije, ali ja ne vidim razloga da se ima bilo šta slaviti. To je na neki način ismijavanje sankcija.

Ako te sankcije padnu na teret RS, onda je to ismijavanje njenih građana. Mislim da neže uspjeti pokušaj da postane narodni heroj na ovaj način – kazao je Šarović.

RS će postati talac Dodikove politike

Istakao je kako vlast predvođena Dodikom i ljudima oko njega izmiče kontroli sa svojim postupcima i da će cijela RS postati talac ove politike.

Komentarišući izjavu predsjednice RS Željke Cvijanović da su sankcije uvedene kako bi se pomoglo opoziciji Šarović je rekao da u odnosu na 2006. sada drugačija situacija.

– Kada su nas kažnjavali Dodik je rekao da visoki predstavnik i Amerika na to imaju pravo. SDS se principijelno uvijek borio protiv sankcija za razliku od njih. Sada smo vlast upozoravali da se ovo može desiti i da je neodgovorno to što čine. Upozoravali smo ih da idu grlom u jagode da ne prizivaju sankcije RS, a ni sebi lično.

Oni srljaju i vode užasno lošu politiku koja je loša za RS. Ne rade se te stvari na takav način. Ne može se ta avrsta politike svoditi na patriotsku politiku – istakao je Šarović.

Leave a Comment