Sramotno / Ko je bh. ministar čija je supruga učestvovala u incidentu na Zlatiboru?

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić prisustvovao je nemilom događaju na Zlatiboru čija je supruga bila jedan od glavnih aktera i sukobila se sa suprugom vlasnika gotela.

Pored supruge, i njegov pratilac se umiješao kako bi pomogao “gospođi ministarki”, kao i obezbjeđenje hotela.

Navodno, Lučić nije bio umiješan. Da stvar bude gora, izvršeno je alkotestiranje pripadnika obezbjeđenja ministra Lučića te se pokazalo da je u krvi imao 1,46 promila alkohola!

Nije ovo prvi put da je ministar Lučić kontroverznim postupcima “pod budnim okom javnosti”.

Kada je prije skoro dvije godine kandidovan i postavljen na funkciju DNS-ovog ministra za ljudska prava i izbjeglice, u njegovoj biografiji pojavili su se, u najmanju ruku, neprimjerni podaci nekome ko sjedi u fotelji najvišeg tijela izvršne vlasti.

Naime, ministaru je da završi srednju školu trebalo pet godina, a da diplomira čak 12.

U svoju odbranu je tada rekao da je gradio bankarsku karijeru pa mu se studij odužio.

Lučić je uprkos tome dobio zeleno svjetlo od Komisije za imenovanja, a dvije godine poslije učestvovao u blokadi rada državne institucije iz koje svaki mjesec prima platu.

Ali, to nije sve. Još jednom je šokirao javnost kada je samo nekoliko dana nakon što je zasjeo u ministarsku fotelju, za ličnu savjetnicu imenovao je, ni manje ni više nego missicu.

Nekadašnja druga pratilja Miss Planete Zemlje BiH, Marina Ševkušić, našla se rame uz rame sa Lučićem.

Postavlja se pitanje, da li Lučić navedenim dovodi u pitanje svoj kredibilitet i sramoti li državu u kojoj obavlja jednu od najvećih funkcija.

Leave a Comment