U Australiji zabranili podršku i transparente za Novaka Đokovića

INCIDENT NA ATP TURNIRU

Među navijačima na meču našao se i jedan čovjek koji je transparentom pružao podršku prvom reketu

Đoković: Čeka odluku do ponedjeljka

FOTO: ARHIV

 

Situacija oko Novaka Đokovića i nastupa na Australijan openu još uvijek traje. Svjetski broj jedan jučer je sletio u Melburn, a onda je za njega krenula prava noćna mora.

Đokoviću nije dozvoljen ulazak u državu

Prvi reket svijeta je završio u pritvoru na aerodromu i nije mu dozvoljen ulazak u zemlju, zbog toga što nije imao važeću vizu. Novak je dobio medicinsko izuzeće zbog toga što nije vakcinisan, no to nije prihvaćeno.

Kasno sinoć stiglo je rješenje o deportaciji, a Đoković se trenutno nalazi u jednom zloglasnom hotelu za imigrante i čeka konačnu odluku nakon što je uložena žalba.

Incident na meču Nadala i Berankisa

Dogodio se i incident na ATP turniru u Melburnu rano jutros su se sastali Rafael Nadal i Ricardas Berankis, a Španac je slavio s 2:0 u setovima.

Među navijačima na tom meču našao se i jedan čovjek koji je transparentom pružao podršku Novaku Đokoviću, nakon čega je dobio upozorenje od organizatora.

Australijanci su donijeli odluku o zabrani navijačima da Đokoviću pružaju glasovnu podršku ili dižu transparente u znak podrške svjetskom broju jedan.

Spomenuti navijač je prema njihovim standardnima imao neprikladan transparent i rečeno mu je da, ukoliko ga ne skloni, mora napustiti tribine.

Leave a Comment