Udruženje generala BiH: Nećemo nikada pokleknuti u odbrani civilizacijskih normi i vrijednosti

PORUKE

Ne smijemo dozvoliti „da od drveta ne vidimo šumu“ – država Bosna i Hercegovina mora biti prvi prioritet političkog djelovanja u ovom izazovnom historijskom trenutku, navodi se u saopćenju

Udruženje generala Bosne i Hercegovine: Krajnje je vrijeme da svi zajedno definišemo jedan cilj i prioritet

FOTO: ARHIV

 

Udruženje generala Bosne i Hercegovine reagiralo je na posljednja dešavanja u ovom zemlji.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

– Nakon višegodišnjih nasrtaja na ustavno pravni poredak Bosne i Hercegovine od strane režima iz bh. entiteta Republika Srpska, ovih dana smo svjedočili javnoj manifestaciji veličanja diskriminacije i aparthejda, što je praćeno šovinističkim ekscesima širom tog entiteta.

Nažalost, u isto vrijeme slušamo međusobnu prepirku političkih stranaka, koje smatramo patriotskim i koje bi morale biti probosanskohercegovačke, o minornim i nevažnim temama.

Kao članovi Udruženja generala Bosne i Hercegovine, i kao ponosni građani naše države, tražimo hitno zaustavljanje bespredmetnih predizbornih debata i beskorisnih “naduravanja”, te uspostavljanje jedinstvenog političkog fronta svih patriotskih parlamentarnih stranaka na nivou Bosne i Hercegovine.

Krajnje je vrijeme da svi zajedno definišemo jedan cilj i prioritet, a to je odbrana ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine kroz sve državne institucije. Moramo poslati snažnu poruku, prijateljima i onima drugim, da smo jedinstveni i da nećemo nikada pokleknuti u odbrani civilizacijskih normi i vrijednosti uspostavljenih kroz vjekovni zajednički život u Bosni i Hercegovini. Ne smijemo dozvoliti da radi predstojećih izbora i političkog nadigravanja zaboravimo šta nam je najvažnije.

Ne smijemo dozvoliti „da od drveta ne vidimo šumu“ – država Bosna i Hercegovina mora biti prvi prioritet političkog djelovanja u ovom izazovnom historijskom trenutku!

Zbog naprijed navedenog, Udruženje generala Bosne i Hercegovine će tražiti susrete sa rukovodstvima parlamentarnih stranaka na nivou Bosne i Hercegovine i od njih tražiti jasan i glasan politički odgovor na sve atake i pokušaje destrukcije Države i njenih institucija – zaključeno je u saopćenju.

Leave a Comment