VOJIN MIJATOVIĆ POSLAO PORUKU RUKOMETAŠIMA PRED EVROPSKO PRVENSTVO: POKAŽITE EVROPI SNAGU BIH

Evropsko rukometno prvenstvo na rasporedu je od 13. do 30 januara 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj. BiH se nalazi grupi sa Švedskom, Češkom i Španijom.

Prvu utakmicu naša selekcija igra prekosutra od 20:30 sati protiv Švedske u Bratislavi.

U ovoj jednoj od težih situacija na političkoj sceni u BIH, potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović poslao je poruku svim igračima ali i navijačima.

SVI KAO JEDAN, VI STE PONOS OVE ZEMLJE.
13.januara počinje Evropsko prvenstvo u rukometu. Naši momci otvaraju prvenstvo utakmicom protiv Švedske. Našim momcim želim puna jedra, da kao svaki put do sada sa ponosom nose grb naše zemlje i ostave srce na terenu. Posebno sam ponosan na svoje banjalučane koji će sa ostalim momcima, svi kao jedan, pokazati cijeloj Evropi snagu Bosne i Hercegovine! – napisao je Mijatović u objavi na Facebook-u.

Selektor naše reprezentacije Ivica Obrvan pred ovo prvenstvo je imao velike probleme zbog pozitivnih igrača na koronavirus, te kaže da je ovo prvenstvo već sad neregularno.

  • Ovo zadnje s testiranjem, s moga ugla gledanje, ludila s kojima smo suočeni zadnjih 20-ak dana, svakodnevnim testiranjem, psihozom iščekivanja rezultata, pozitivno-negativno, može trenirati, ne može trenirati, odlazak u Osijek, otišli smo pozitivni, vratili se s potencijalno dvije zaraze. Ja iskreno kažem, očekivao sam ovako tešku situaciju i bio sam pesimist po pitanju ove zaraze, živjeli smo u vremenu kada se epidemiološka briga oko nas nije poštivala, ne samo ovdje nego svugdje. Zima je, ljudi koji su se kretali oko nas nisu možda najbolje poštivali epidemiološke mjere. Ne možete živjeti u staklenom zvonu, igrači hodaju, udišu zrak, bez obzira što smo se distancirali, nosili maske i pazili, dogodilo se da imamo četiri igrača koja su otpala u ovom trenutku, vrlo bitna četiri igrača koji su prošli trenažni proces – rekao je Obrvan za Sportsport.ba, dodavši:
  • Nažalost, to je tako. Ja bih se usudio reći da je ovo prvenstvo Europe već u ovom trenutku neregularno, ne samo za BiH već za sve. Ovo što mi prolazimo sada prolaze i ostali, a čak i gore Crna Gora i Srbija. I Hrvatska ima nekolicinu zaraženih. Prvenstvo će se igrati, ali ja ne smatram da će ono donijeti nešto dobro rukometu – završio je selektor.

Leave a Comment