Vulin: Šta će nam EU ako članstvo znači da moramo da prihvatimo genocid u Srebrenici

Da li je moguće da Viola von Cramon, Zagreb, Priština, Podgorica, islamski elementi u Sarajevu nama zapravo žele dobro i zato napadaju ‘srpski svet’? Ne bih rekao. Svi nam žele dobro, ali tako da Srba bude što manje preko granica Srbije, a da uticaj Srbije ne postoji, naveo je ministar unutrašnjih poslova Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je da je stvaranje takozvanog srpskog svijeta “ključ opstanka” srpskog naroda.

U intervjuu za provladin list Novosti, Vulin je upitao i šta će Srbija dobiti eventualnim članstvom u Evropsku uniju ako to, kako je rekao, podrazumijeva da “moramo da odustanemo od istine o svom narodu, da prihvatimo srebrenički genocid, da se izvinjavamo Hrvatima zbog Jasenovca, da moramo da prihvatimo da nemamo prijatelje na Istoku, da moramo da napustimo Republiku Srpsku”.

– Čvrsto verujem u potrebu stvaranja ‘srpskog sveta’, da Srbi budu jedinstven politički narod koji o ključnim pitanjima donosi jedinstvene političke odluke i formuliše ih u Beogradu. To je ključ našeg opstanka, rekao je Vulin, a prenijela je novinska agencija Beta.

Dodao je da ne vjeruje u mogućnost izbijanja novog rata na Balkanu, ali i ocijenio da je “najveći izvor sukoba” politika Velike Albanije.

– Da li je moguće da Viola von Cramon, Zagreb, Priština, Podgorica, islamski elementi u Sarajevu nama zapravo žele dobro i zato napadaju ‘srpski svet’? Ne bih rekao. Svi nam žele dobro, ali tako da Srba bude što manje preko granica Srbije, a da uticaj Srbije ne postoji, naveo je Vulin.

Leave a Comment