Zbog diskriminacije u izbornom procesu: Sejdić, Finci i Zornić će biti saslušani u Briselu

EVROPSKI PARLAMENT

Ovo troje apelanata je tužilo BiH Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu i dobilo presudu u svoju korist. Međutim, presuda suda iz Strazbura se ne provodi

Sejdić, Finci i Zornić

FOTO: Arhiv

 

Članovima Delegacije Evropskog parlamenta za BiH distribuiran je veliki broj tekstova u pripremi sastanka. Dervo Sejdić, Jakob Finci i Azra Zornić će govoriti pred Evropskim parlamentom o diskriminaciji kojoj su izloženi u Bosni i Hercegovini, prenosi “Politički.ba”.

Ovo troje apelanata je tužilo BiH Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu i dobilo presudu u svoju korist. Međutim, presuda suda iz Strazbura se ne provodi.

Zbog toga će Sejdić, Finci i Zornić razgovarati sa članovima Delegacije BiH pri EP o diskriminaciji u izbornom procesu. Kako piše “Politički.ba”, njihova saslušanja dolaze pred još jedan najavljeni dolazak emisada SAD i Evropske unije Metjua Palmera (Matthew) i Angeline Ajhorst (Eichhorst).

Delegacija Evropskog parlamenta za odnose s BiH, ali i Kosovom, broji 25 članova. Sjednica će se održati u Briselu i planirano je da traje 90 minuta, piše “Politički.ba”.

Leave a Comment