ZBOG LJUBAVI ODSELILA U TURSKU! SARAJKA POSTALA INFLUENSERKA U ALANYI: NIJE MI BILO LAKO NA POČETKU

Gost današnje emisije ‘Otvoreni studio’, bila je Naida Pehilj Bocnak, koja je školovanje završila u Sarajevu, ali je zbog ljubavi promijenila mjesto prebivališta i odselila u Tursku. Na društvenim mrežama je poznatija kao Naida Bojnakova.

Naida je na početku kazala da je njen odlazak u Tursku bio spontan, obzirom da se sa tadašnjim dečkom, a danas mužem zabavljala dvije godine.

  • Nije lahko napustiti svoju domovinu. Ovdje sam imala i dobar posao. Nije bilo teško odlučiti se, ali sam otišla iz ljubavi. Turska mi je uvijek bila bliska, a znala sam i jezik što mi je bio olakšavajući faktor. Najteže mi je bilo to što sam bila bez posla. Živim u Alanyi, to je jedan jako lijep grad. Najteže mi je bilo da se naviknem na činjenicu da u tom gradu nemam nikog svog. I dan danas to osjećam – navela je Bojnakova.

Dodala je kako nismo toliko slični sa Turcima kao što se to predstavlja.

  • Zajedničko nam što smo srčani i prijateljski nastrojeni. Oni su ljudi od običaja, dosta su praznovjerni. Počela sam da se bavim ovim poslom koji sad radim, odnosno odlučila sam da postanem influenserka onog trenutka kada sam shvatila da je to jedan od načina kako da se izborim sa tim što nisam imala posao. To je iz neke namjere da upotpunim vrijeme tamo, prešlo u posao. Kreativna sam i volim da stvaram i radim. Tek nakon godinu – dvije je počelo da se nešto nazire i postalo je plaćeni hobi – kazala je Bojnakova.

Kazala je kako njena publika najviše voli neke opuštene videe i objave.

  • Krenula sam sa nekim smiješnim videima. Jedno vrijeme sam snimala o majkama, kraljicama i sada je na red došao šoping. Na taj način je sve nekako počelo – naglasila je.

(Mehmed Sultanović)

Video pogledajte OVDJE

Leave a Comment